Luník IX sa teší: Miestnych čakajú nové byty

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 17:11 • 2 min
Luník IX sa teší: Miestnych čakajú nové byty

KOŠICE - Po rokoch má v košickej mestskej časti Luník IX vyrásť nová bytovka s dvanástimi štandardnými bytmi pre marginalizované komunity.

slovakia

left justify in out

Postaviť by ju mala spoločnosť Betpres z Vranova nad Topľou, ktorá sa stala víťazom verejnej súťaže. Ponúkla najnižšiu cenu a bytovku postaví za takmer 544 000 eur. Informáciu zverejnil vestník verejného obstarávania. Ako uviedla hovorkyňa košického magistrátu Martina Urik Viktorínová, mesto zatiaľ s nikým nepodpísalo zmluvu. Podstatná časť nákladov je krytá z eurofondov.

Začiatok výstavby je závislý od podpisu zmluvy s dodávateľom a následnej kontroly dokumentácie. Predpokladané ukončenie diela je stanovené do 30. septembra 2015. 

 

Viktorínová uviedla, že mesto vykonalo predvýber budúcich obyvateľov na základe prísnych kritérií. Byty dostanú ľudia do 35 rokov s deťmi, pričom aspoň jeden dospelý musí byť zamestnaný. Nesmú mať voči mestu dlhy a deti nesmú mať neospravedlnené absencie v škole. „Výška nájomného bude vychádzať z počtu obyvateľov bytu a plochy bytu,“ dodala Viktorínová. 

 

Pôjde o trojpodlažný zateplený bytový dom s dvanástimi bytmi a plastovými oknami. V bytovke sú dvojizbové a jednoizbové byty. Súčasťou každého je obývacia izba spojená s kuchyňou a kúpeľňa s WC. Dom bude napojený na inžinierske siete. V rámci projektu je plánovaná úprava okolia a oplotený prístrešok pre kontajnery na komunálny odpad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies