Alexander Lukašenko varuje svet pred treťou svetovou vojnou!

NETKY.SK • 12 Júl 2022, 14:32 • 2 min
Alexander Lukašenko varuje svet pred treťou svetovou vojnou!

MINSK – Bieloruský prezident Alexander Lukašenko povedal, že politika Západu približuje svet k priepasti veľkej vojny, v ktorej nebude víťaz.

slovakia

left justify in out

Alexander Lukašenko vystúpil na slávnostnom odovzdávaní vyznamenaní pre  absolventov vojenských univerzít a vyšších dôstojníkov. Podľa agentúry BeITA, sa vo svojom príhovore venoval vojne na Ukrajine a jej dôsledkom. Lukašenko zdôraznil, že svet je na prahu tretej svetovej vojny. „Bohužiaľ, takáto politika Západu približuje svet k priepasti veľkej vojny, v ktorej, ako viete, už nebude víťaz,“ uviedol.

 

Prečítajte si aj: Bezpečnostná rada OSN sa dohodla na predĺžení dodávok pomoci do Sýrie

 

img

 

Prezident ďalej poznamenal, že udalosti, ktoré sa dnes odohrávajú okolo Bieloruska a Ruska, si vyžadujú maximálnu ostražitosť a koncentráciu.

 

„Západné krajiny pod vedením Spojených štátov následne, metodicky a dokonca v rozpore so svojimi vlastnými národnými záujmami a túžbami národov, ničia globálny bezpečnostný systém,“ uviedol Lukašenko. Podľa neho „očividne sa novoobjavení križiaci zo Severoatlantickej aliancie zrazu rozhodli, že prichádza tá správna chvíľa na ďalší pochod na východ, pričom zabudli, ako podobné kampane skončili pre ich historických predchodcov.“

 

Mohlo by vás zaujímať aj: SPP má v zásobníku dostatok plynu na pokrytie nadchádzajúcej vykurovacej sezóny, vyhlásil Sulík

 

img

 

Bieloruský prezident vo svojom prejave spomenul aj vstup Švédska a Fínska do NATO. „Zrazu vidíme, ako neutrálne Švédsko a Fínsko náhle vyjadrili svoju túžbu urýchlene vstúpiť do NATO a vedenie bloku, v rozpore so svojimi pravidlami, je pripravené rýchlo ich prijať do aliancie. Všimnite si, dokonca bez toho, aby sa pýtali na názory obyvateľov týchto krajín. Na nedávnom summite NATO boli oznámené zámery zásadne posilniť prítomnosť a vplyv aliancie v Európe,“ povedal Lukašenko.

 

Zdôraznil tiež, že západné krajiny vyvíjajú na Bielorusko čoraz väčší tlak ako vo vojensko-politickej, aj v ekonomickej a informačnej sfére, no napriek tomu politika Bieloruska pevné drží smer.

 

„Uskutočňujú sa pokusy o rozdelenie hospodárskych a politických spojenectiev, v ktorých sa nachádzajú Bielorusko a Rusko,“ povedal prezident. 

 

img

 

Alexander Lukašenko v závere prejavu spomenul aj obavy o národnú bezpečnosť Bieloruska. Podľa neho západné krajiny proti Bielorusku rozpútali útočnú hybridnú vojnu.

 

„Táto vojna zahŕňa národné aj koaličné štruktúry severoatlantického bloku, ktoré sa špecializujú na vedenie psychologických operácií a podvratných akcií v kyberpriestore,“ upresnil prezident.

 

Prečítajte si aj: Fleischer z kauzy Očistec ide do väzenia, nezaplatil peňažný trest



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies