Cisár je stále vo forme. Emelianenko prevalcoval o deväť rokov mladšieho súpera!

NETKY.SK • 25 Október 2021, 15:49 • 2 min
Cisár je stále vo forme. Emelianenko prevalcoval o deväť rokov mladšieho súpera!

MOSKVA – Hlavné mesto Ruska sa cez víkend stalo dejiskom turnaja americkej organizácie Bellator MMA s poradovým číslom 269. V hlavnom ťaháku vystúpil domáci hrdina, legendárny Fedor Emelianenko, pre ktorého išlo o predposledný zápas v kariére.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný Emelianenko sa na domácu pôdu vrátil po piatich rokoch a pred súbojom s Američanom Timom Johnsonom, ktorý bol dvojkou v rebríčku, nebol favoritom. Rus sa však mladšieho súpera nezľakol a vybehol na neho od úvodných sekúnd. Johnson sa možno trochu naivne nechal zatiahnuť do prestreliek, ktoré sa mu stali osudnými, pretože Emelianenko ukázal svoju výbušnosť v rukách a súpera poslal k zemi pravačkou už za necelé dve minúty.

 

img

 

„Som naozaj šťastný, že všetko dopadlo tak, ako sme si mysleli, že by mohlo dopadnúť. Som nadšený z toho, že sme urobili radosť publiku, všetkým fanúšikom a tým, ktorí sledujú našu kariéru a turnaje Bellatoru. Vystupovať mimo Ruska je pre mňa jednoduchšie, pretože nie som až tak v centre pozornosti. Všetky mediálne vystúpenia sú striktne naplánované. Celá naša príprava doma prebiehala pod dohľadom médií a novinárov,“ prezradil po zápase legendárny bojovník.

 

img

 

Emelianenko pred časom oznámil, že po vypršaní zmluvy v Bellatore definitívne ukončí svoju bohatú kariéru. Jeho aktuálny kontrakt zahŕňa ešte jeden duel. „V 45 rokoch toho môže ešte veľa ukázať. V zápase s Timom používal kombinácie, ktoré som úprimne chvíľu nevidel. Myslím si, že mu pomohlo domáce prostredie. Bola to pre neho výnimočná noc, v aréne boli všetci jeho ľudia a veľa to pre neho znamenalo. Naplánovali sme pre neho ešte jeden súboj, ale teraz by sme ho mali nechať užiť si veľké víťazstvo. Myslím, že ďalšiu akciu, ktorú budeme mať, naplánujeme na začiatok budúceho roka, prípadne na jar. Vtedy uvidíte Fedora opäť bojovať,“ vyjadril sa promotér Bellatoru Scott Coker.

 

img

 

Šampión v sambe a džude odštartoval svoju MMA kariéru v roku 2000 a premožiteľa nespoznal neuveriteľných desať rokov. V roku 2009 sa stal vysnenou posilou majiteľa UFC Danu Whitea, ktorý mu za jeden zápas ponúkol dva milióny amerických dolárov + bonusy. „Som ním posadnutý. V UFC ho túžim vidieť viac než fanúšikovia,“ nechal sa vtedy počuť White. Emelianenkovi dokonca ponúkol zápas snov s vtedajším šampiónom v ťažkej váhe Brockom Lesnarom, dohoda sa ale napokon neuskutočnila kvôli tomu, že ruská strana požadovala nadviazanie spolupráce medzi UFC a organizáciou M-1 Global.

 

 

Emelianenko ohlásil v roku 2012 koniec kariéry, o tri roky neskôr však svoje rozhodnutie zmenil. V roku 2016 podpísal lukratívny kontrakt s Bellatorom, kde sa takmer stal šampiónom v ťažkej váhe. Titulový súboj s Ryanom Baderom mu však nevyšiel podľa predstáv a súper ho už po 35 sekundách v 1. kole poslal k zemi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona