Lufthansa začína s čistením miesta nehody v Alpách

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 09:47 • 2 min
Lufthansa začína s čistením miesta nehody v Alpách

FRANKFURT - Vo francúzskych Alpách sa podľa údajov nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa začali čistiace práce na mieste havárie lietadla Germanwings. Informujú o tom nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Okrem iných bola úlohou odstraňovania trosiek a stôp po nešťastí poverená špecializovaná firma Belfor France, uviedol vo štvrtok vo Frankfurte hovorca spoločnosti. Po tom, čo bolo vyzdvihnutie pozostatkov obetí a ich vecí ukončené, prevzala Lufthansa uplynulú sobotu zodpovednosť za vypratanie miesta nešťastia. Hovorca spoločnosti povedal, že všetky práce by mohli byť ukončené v časovom rozpätí od šiestich do 18 mesiacov. Pre vsiaknuté pohonné hmoty musia byť zo zeme okrem iného odobraté vzorky a odoslané na vyhodnotenie. K možným nákladom na odstraňovacie a čistiace práce sa Lufthansa nevyjadrila.

 


Pri havárii stroja Germanwings zo skupiny Lufthansa prišlo 24. marca o život 150 ľudí. Podľa predbežných zistení nechal kopilot lietadlo padnúť úmyselne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies