Lufthansa v októbri zvýšila tržby o 3,3 %

NETKY.SK • 11 November 2014, 18:03 • 2 min
Lufthansa v októbri zvýšila tržby o 3,3 %

BERLÍN - Nemecký letecký prepravca Lufthansa v októbri zvýšil tržby o 3,3 %, keď vyšší dopyt po letoch na americký kontinent a do Ázie kompenzoval dopady nedávnych štrajkov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. Na európskych trasách tržby minulý mesiac klesli o 0,8 %. Pre dvojdňový štrajk v októbri musela Lufthansa zrušiť zhruba 1 500 letov. Štrajky minulý mesiac zasiahli aj nízkonákladovú dcérsku spoločnosť Germanwings a divíziu nákladnej prepravy Lufthansa Cargo.

Spor medzi spoločnosťou Lufthansa a odbormi vyústil počas tohto roka do série štrajkov. Tie sa dotkli tisícok pasažierov. Za uplynulé tri mesiace sa hodnota akcií spoločnosti Lufthansa prepadla o 15 %. Pod pokles hodnoty akcií sa podpísali práve štrajky, ale aj obavy spojené so šírením eboly. Odbory chcú štrajkami dosiahnuť, aby Lufthansa naďalej umožnila odchádzať pilotom do dôchodku vo veku 55 rokov, pričom by poberali 60 percent výšky svojho platu, kým sa im nezačne riadna penzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies