Ľudia v rámci zbierky Recyklujeme radosť môžu venovať darček znevýhodneným deťom

NETKY.SK • 13 December 2017, 10:05 • 2 min
Ľudia v rámci zbierky Recyklujeme radosť môžu venovať darček znevýhodneným deťom

BRATISLAVA – V rámci projektu Recyklujeme radosť ľudia v ostatných dňoch na zberné miesta v Bratislave a v Nitre nosia rôzne darčeky v podobe oblečenia, hračiek či elektroniky. Určené sú pre zdravotne a sociálne znevýhodnené deti a potešia ich pod vianočným stromčekom.

slovakia

left justify in out

"Dennodenne sa nám ozývajú ľudia, ktorí majú veci po svojich deťoch a radi by nimi prispeli do našej zbierky. Odozvy sú pozitívne, často sa pýtajú, pre ktoré deti ešte zháňame darčeky, takže adresnosť zbierky sa opätovne ukazuje ako pozitívum," povedala jedna z organizátoriek kampane Zuzana Aichová z občianskeho združenia Regenerácia generácie. Zbierka je určená pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín, pričom niektoré z nich sú aj zdravotne postihnuté.

 

"Najviac je hračiek a tiež oblečenia. Zišla by sa ešte drobná elektronika a darčeky určené pre staršie deti. Chýba nám ešte napríklad veľká bábika pre Martinku, ktorá po nej veľmi túži. Je to mentálne postihnuté 11-ročné dievčatko. Jej snom je dostať pod stromček práve takúto bábiku," dodala Aichová. Ako doplnila, balíčky bude občianske združenie distribuovať v týždni pred Vianocami.

 

Okrem zbierky šatstva a hračiek plánuje združenie Regenerácia generácie vyhlásiť aj finančnú zbierku. Celý výťažok pôjde na pomoc týmto deťom a ich rodinám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies