Ľudia môžu zhodnotiť rozpočet Európskej komisie na výskum a vývoj

NETKY.SK • 20 Október 2016, 11:47 • 2 min
Ľudia môžu zhodnotiť rozpočet Európskej komisie na výskum a vývoj

BRATISLAVA - Slovenská verejnosť môže zhodnotiť rozpočet Európskej komisie, ktorý prerozdeľuje 80 miliárd eur na výskum a vývoj.

slovakia

left justify in out

Príležitosť ľuďom prináša Slovenská akadémia vied, ktorá na svojej internetovej stránke zverejnila dotazník. Vyplnením online dotazníka tak môžu ľudia Európskej komisii odkázať, čo by mala podľa nich financovať. Informovala o tom Slovenská akadémia vied na svojej internetovej stránke.

 

Cieľom dotazníka je zhodnotiť výskumné scenáre, ktoré identifikovali v rámci medzinárodného projektu Cimulact. Projekt tak nadväzuje na prvý krok, keď sa koncom minulého roka konalo po celej Európe 30 seminárov. Vyše 1 000 európskych občanov, vrátane 35 Slovákov, na nich navrhlo spoločenské potreby, ktorým by sa mal európsky výskum venovať. Projekt sa v tomto bode neskončil, ale ďalej v rámci neho rozpracovali tieto spoločenské potreby a v rámci nich identifikovali opäť s pomocou širokej verejnosti niekoľko výskumných scenárov. Občania tak mali možnosť nielen vypracovať podnety pre výskum, ale s pomocou odborníkov ich postupne pretaviť do plnohodnotných a rešpektovaných návrhov výskumného programu. Online dotazník je jedným z posledných krokov, keď bude môcť laická verejnosť zhodnotiť proces, ktorý sama naštartovala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies