Ľubormír S. dostal za vydieranie Sergeja Salmanova podmienečný trest

NETKY.SK • 11 September 2013, 09:29 • 2 min
Ľubormír S. dostal za vydieranie Sergeja Salmanova podmienečný trest

BRATISLAVA – Ľubomíra S., ktorý je bývalým obchodným partnerom podnikateľa Sergeja S., potrestali za vydieranie dvojročným väzením s podmienečným odkladom na štyri roky.

slovakia

left justify in out

Okresný súd Bratislava I o tom rozhodol trestným rozkazom ešte 3. septembra. Ľubomír S. mal Sergeja Salmanova vydierať prostredníctvom štvorstranového listu, ktorý mu odovzdal v marci 2011 v bratislavskom hoteli. Hneď nato sa strhla hádka, ktorá sa skončila streľbou podnikateľovho syna Alexandra na unikajúce auto s Ľubomírom S.

"Trestný rozkaz nie je právoplatný, je prípustné podať odpor do ôsmich dní od jeho doručenia. V prípade podania odporu sa trestný rozkaz ruší a vo veci sa bude konať hlavné pojednávanie," vysvetlil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. "Do posledných dní som mal v tvojej kancelárii, a samozrejme, aj vo všetkých ostatných kanceláriách kamery s mikrofónmi a mimo toho v tvojej ešte jednu plošticu, ktorá nereaguje na to rušenie. Všetko mám nahraté, viem všetko, čo si o mne kedy povedal, viem všetko, čo si riešil, čo sa chystáš urobiť, všetky stratégie, podvody, skrátka všetko," napísal okrem iného v liste Ľubomír S. Ďalej v ňom uviedol, že rôzne kompromitujúce materiálny má uložené, aby Sergeja Salmanova mohol zničiť.

Za streľbu pred hotelom súd minulý týždeň potrestal Alexandra S. peňažným trestnom vo výške 3500 eur a prišiel aj o zbraň, z ktorej pálil. Odsúdili ho za výtržníctvo, z dôkazov totiž nevyplynulo, že by odsúdený chcel Ľubomíra S. zraniť. Podnikateľa Sergeja S. a jeho syna Alexandra stíhajú za podplácanie pracovníčky daňového úradu. Sergej Salmanov je obvinený aj z pokusu o spáchanie 75-miliónového podvodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies