Löw na Talianov a Angličanom nominoval aj brankára Weidenfellera

NETKY.SK • 8 November 2013, 12:33 • 2 min
Löw na Talianov a Angličanom nominoval aj brankára Weidenfellera

BERLÍN - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nominoval na dva prípravné zápasy proti Taliansku a Anglicku aj brankára Borussie Dortmund Romana Weidenfellera. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Weidenfeller má už 33 rokov, ale v mužstve minulosezónneho neúspešného finalistu Ligy majstrov podáva stabilne dobré výkony. Vestfálskemu klubu pomohol aj k nemeckým titulom v rokoch 2011 a 2012. "Manuel Neuer je momentálne naša jednotka a veľmi dobre vieme, akých brankárov máme v Reném Adlerovi a mladých Ronovi-Robertovi Zielerovi alebo Marcovi-Andrem ter Stegenovi. Pozorovali sme Romana Weidenfellera veľmi pozorne a všimli si jeho kvalitných výkonov v lige a Lige majstrov. Sme radi, že je tu, a že ho viac spoznáme," povedal Löw, ktorý v zápase proti Talianom absolvuje jeho jubilejný 100. zápas ako tréner trojnásobných majstrov sveta.

Nemci sa stretnú s Talianmi v Miláne 15. novembra, o štyri dni v Londýne nastúpia proti Anglicku.

nominácia Nemecka:
brankári: René Adler (Hamburger SV), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)
obrancovia: Jérome Boateng, Philipp Lahm (obaja Bayern Mníchov), Benedikt Höwedes (Schalke 04 Gelsenkirchen), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (obaja Borussia Dortmund), Marcell Jansen, Heiko Westermann (obaja Hamburger SV), Per Mertesacker (Arsenal Londýn)
stredopoliari: Lars Bender, Sidney Sam (obaja Bayer 04 Leverkusen), Sven Bender, Marco Reus (obaja Borussia Dortmund), Julian Draxler (Schalke 04 Gelsenkirchen), Mario Götze, Toni Kroos, Thomas Müller (všetci Bayern Mníchov), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal Londýn), André Schürrle (Chelsea Londýn)
útočníci: Miroslav Klose (Lazio Rím), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies