Londýnsky hotel prišiel s vychytávkou: Hosťom má spríjemniť spánok

NETKY.SK • 16 December 2018, 20:38 • 2 min
Londýnsky hotel prišiel s vychytávkou: Hosťom má spríjemniť spánok

LONDÝN - Dopriať hosťom ničím nerušený a pokojný spánok chce nový londýnsky hotel The Zed Rooms. Špeciálne tvarované postele, alebo skôr akési kokony, majú totiž evokovať lono, v ktorom by sa návštevníci mali cítiť doslova ako bábätká a spať tak oveľa lepšie, napísal server The Independent.

slovakia

left justify in out

Jedná sa vlastne o apartmány s dvoma miestnosťami a týmito dizajnovo pútavými lôžkami. Drevená vrúbkovaná konštrukcia sa vlní okolo postelí, zámerne na ňu bolo použité svetlé drevo, aby ladilo s broskyňovou farbou na stenách.

 

O tom, že sa v hoteli snažili o navodenie maximálneho pohodlia a čo najkvalitnejšieho spánku, svedčí aj menu, ktoré je hosťom podávané pred spaním do perín, a ktoré je svojím zložením bohaté na serotonín či melatonín, teda látok prispievajúcim ku kvalitnému spánku.

 

"Spánok je všestranný zážitok, pri ktorom záleží na každom aspekte. Izby v The Zed Rooms v sebe spájajú tie najlepšie prvky pre navodenie kvalitného spánku, ktorý je rozhodujúci pre to, ako sa budete nasledujúci deň cítiť," uviedla psychologička Hope Bastineová zo spoločnosti Simba, ktorá sa na koncepte miestnosti podieľala.

 

Prostredie má byť voči hosťom prívetivé, podľa odborníkov totiž zostáva ľudské vedomie pri spánku viac bdelé, keď sa nachádza v neznámom prostredí. "Nenechali sme kameň na kameni, aby sme vo finále vytvorili dizajn, ktorý tohto" nočného strážcu" upokojí," vysvetľuje Bastineová.

 

V miestnostiach nejde ale zďaleka len o samotnú posteľ, všetok nábytok má zaoblené a jemné rohy, čo podľa odborníkov tiež nastavuje telo a myseľ na lepší spánok a odpočinok. "The Zed Rooms nie je tradičným hotelom. Všetko je v ňom nastavené tak, aby si ľudia ďaleko od svojho domova dopriali poriadny odpočinok," uviedol spoluzakladateľ spoločnosti Simba Steve Reid.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is bedtime, but not as you know it. Welcome to @zedrooms.

Príspevok, ktorý zdieľa The Zed Rooms (@zedrooms),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies