Lomnický sa teší na finále: Nemám čo stratiť

NETKY.SK • 17 August 2016, 18:27 • 2 min
Lomnický sa teší na finále: Nemám čo stratiť

RIO DE JANEIRO - Slovenskému reprezentantovi Marcelovi Lomnickému vyšla kvalifikácia kladiva na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro a desiatym miestom v kvalifikácii postúpil do piatkového večerného finále. Dvadsaťdeväťročný rodák z Nitry si prienik medzi elitnú dvanástku vybojoval hneď prvým kvalifikačným pokusom, v ktorom svoje náčinie poslal do vzdialenosti 74,16 m. Na definitívu postupu si musel ešte nejaký čas počkať, keďže štartoval v A-skupine, no už po svojej prvej časti súťaže bol presvedčený o tom, že mu to vyšlo. Stačilo to na celkovo desiatu pozíciu spomedzi všetkých kvalifikantov.

slovakia

left justify in out

"Teším sa na finále. V prvom pokuse som chcel predviesť ľahší hod a bol som zvedavý, kam to pôjde. Cez 74 metrov to bolo dobré a vedel som, že to bude stačiť na postup. Podľa kruhu, štartovej listiny a podľa toho, ako sa hádže. Potom som bol uvoľnenejší a v druhom pokuse som chcel hodiť limit, no trafil som klietku. Tretí pokus mi nevyšiel technicky,“ povedal Marcel Lomnický a pokračoval: "Čaká ma finále a v ňom už budem vedieť, do čoho idem. Kruh je veľmi drsný a pomalý. Laicky povedané je to 'šmirgeľ' a nechápem, ako Anita Wlodarczyková hodila 82 metrov.“


Najmä v A-skupine kvalifikácie dosahovali viacerí kvalitní kladivári podpriemerné výkony. "Bolo vidieť, že ľudia bojovali s podmienkami. Kruh, stres a teplo, tie výkony boli slabé. Som v prvom olympijskom finále. Cítim sa výborne, už aj dnes som mohol hodiť viac, nie je to môj strop,“ poznamenal Lomnický, ktorý sa zatiaľ ako jediný zo slovenských atlétov kvalifikoval do ďalšej fázy svojej súťaže.


Na stredajšiu kvalifikáciu musel vstávať poriadne skoro. "Už o pol šiestej, aby som bol 70 minút pred súťažou pripravený. Nie som zvyknutý skoro vstávať, tým pádom je to pre mňa trochu iné. Finále zase bude dosť neskoro, v takom čase sa už pomaly chystám spať. Budem sa musieť trochu preklopiť. Unavený však isto nebudem. Keď sem prídem a uvidím plný štadión, tak budem čerstvý a plný sily,“ poznamenal.


Pred OH 2016 absolvoval Marcel Lomnický sústredenie v Juiz de Fora, boli tam aj mnohí ďalší slovenskí atléti. "Ten kemp bol fajn. Neboli sme v ruchu olympijskej dediny a mali sme pokoj. Strava bola výborná a všetci nám vychádzali v ústrety. Mohol som sa sústrediť na svoju súťaž. Tam bol zase veľmi rýchly kruh a museli sme ho kyselinou spomaľovať,“ zhodnotil.


Na piatkové finále kladiva sa veľmi teší. "Nemám v ňom čo stratiť. Je nás tam dvanásť, bude to rýchlejšia súťaž ako kvalifikácia. Vo finále to bude trochu iné ako doteraz. Verím, že to bude lepšie,“ doplnil Lomnický, ktorý bude do piatka najmä oddychovať. "Vo štvrtok chcem ísť aj do posilňovne, aby som dlho nečakal na súťaž, keďže finále je až v piatok večer. Musím nabrať sily a potom hodiť čo najďalej," dodal Lomnický.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies