Lomnickému k úplnej spokojnosti chýbalo umiestnenie i výkon

NETKY.SK • 19 August 2014, 15:44 • 2 min
Lomnickému k úplnej spokojnosti chýbalo umiestnenie i výkon

BRATISLAVA - Slovenský kladivár Marcel Lomnický prežil veľké finále európskeho šampionátu ešte deň pred svojou vlastnou súťažou. Ako on hovorí, v hlave sa poriadne ´vypretekal´ už počas prvého finálového vystúpenia svojej sestry Nikoly, ktorej robí trénera.

slovakia

left justify in out

"Možno bolo chybou, že som deň pred svojou finálovou súťažou išiel povzbudzovať sestru pri jej historicky prvom postupe do záverečných bojov ženskej kladivárskej súťaže. Nebola však iná možnosť, musel som tam byť a podporovať ju. Jej to možno pomohlo, mne to možno uškodilo,“ priblížil Marcel Lomnický v rozhovore pre agentúru SITA okamihy, ktoré predchádzali jeho vystúpeniu na 22. majstrovstvách Európy v Zürichu. 

 

"Máme dve medaily, pri jednej som bol osobne na štadióne, druhú som videl v televízii. To boli pre mňa super zážitky z tohto šampionátu. A samozrejme finále mojej sestry, ktoré bolo tiež super,“ opísal 27-ročný rodák z Nitry tri najkrajšie zážitky, ktoré si priniesol z nedávno skončeného európskeho šampionátu vo Švajčiarsku. 

 

"Ja sa z dejiska ME vraciam s dobrými pocitmi. Samozrejme, uvedomujem si, že som mohol dokázať viac, ale nepodarilo sa mi hodiť výkon na hranici môjho osobného maxima, ktorý by určite stačil na medailu, o ktorej som hovoril pred majstrovstvami. Teraz viem, že som urobil chybu v záverečnej fáze prípravy. Uvedomujem si to. Viem, o čom hovorím. Takže dúfam, že som sa z toho poučil. Tiež verím, že aj vďaka tejto poslednej skúsenosti budú moje výkony a výsledky v budúcich podujatiach oveľa lepšie,“ naznačil člen TJ Stavbár Nitra určité rezervy v záverečnej príprave na ME 204. 

 

"Kedy som zistil, že nie som vo svojej koži? Hneď ráno, ako som sa zobudil. Mal som pocit, že to nebude môj deň. Moje pocity sa potvrdili potom pred samotnou súťažou pri rozcvičovacích hodoch, v ktorých sa mi kladivo zdalo nejaké ťažké,“ objasnil Marcel Lomnický svoje pocity pred finálovým vyvrcholením svojho vystúpenia na ME 2014. 

 

"V samotnom finále som už iba bojoval, koľko sa dalo. Pocitovo som sa trápil, to užšie finále som doslova vydrel. Po súťaži som bol veľmi rád, že to celé mám za sebou. Nebol to môj deň. Aj také veci sa v športe stávajú,“ povedal Marcel Lomnický na margo svojej 7. priečky v súťaži kladivárov na ME 2014 vo Švajčiarsku. "Ak to mám hodnotiť celkovo, nepodal som nejaký totálne zlý výkon, siedme miesto má tiež svoju hodnotu, tiež sa počíta do bodového hodnotenia, ale pred odchodom na šampionát som si myslel, že mám natrénované na oveľa lepší výkon a som na finále ME lepšie pripravený,“ otvorene rekapituloval Lomnický svoje účinkovanie na slávnom štadióne Letzigrund. 

 

"Zo Švajčiarska sa vraciam tak zdravo spokojný, hoci viem, že som v tejto súťaži určite nevybuchol, ale k úplnej spokojnosti mi predsa chýba lepšie umiestnenie a najmä lepší výkon,“ zdôraznil pri návrate rodák z Nitry, ktorý na minuloročnom svetovom šampionáte v Moskve obsadil medzi kladivármi 8. miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies