LM: Výhry BATE a Olympiakosu aj vďaka chybám Szczesného a Ospinu

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:30 • 2 min
LM: Výhry BATE a Olympiakosu aj vďaka chybám Szczesného a Ospinu

BORISOV/LONDÝN - Medzi najviac prekvapivé výsledky utorňajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 patria rezultáty Arsenalu Londýn a AS Rím.

slovakia

left justify in out

Oba tímy ťahali za kratší koniec a zhodnými prehrami 2:3 sa postarali o veľkú senzáciu. Londýnski "kanonieri" neuspeli v domácom prostredí proti gréckemu majstrovi Olympiakos Pireus, Rimania zase vyhoreli na pôde bieloruského majstra BATE Borisov.

 

Po oboch zápasoch sa hovorilo predovšetkým o zaváhaniach brankárov Davida Ospinu a Wojciecha Szczesného. Paradoxom je, že obaja gólmani sú kmeňovými hráčmi Arsenalu Londýn, Szczesny však po letnom príchode Petra Čecha na Emirates Stadium zamieril na hosťovanie do Talianska.

 

Arsenal sa po dvoch zápasoch F-skupiny krčí na dne tabuľky s nulou na konte a narastajúcou obavou o postup zo skupiny. Nasledujúce dve stretnutia totiž zverenci Arséna Wengera odohrajú proti momentálne nezastaviteľnému Bayernu Mníchov, ktorý v utorok vyprášil Dinamo Záhreb (5:0).

 

Šesťdesiatpäťročný rodák zo Štrasburgu sa rovnako ako v prvom zápase na záhrebskej pôde (1:2) rozhodol dať šancu medzi troma žrďami kolumbijskej reprezentačnej jednotke Davidovi Ospinovi. Švagor Jamesa Rodrígueza sa nevyznamenal predovšetkým pri druhom góle hostí v 40. min, keď loptu zakrútenú od rohovej zastávky pustil do svojej svätyne. Wenger sa ho však po zápase zastal.

 

"Ospina odohral v minulej sezóne 19 duelov, v štrnástich si udržal čisté konto. Minulý týždeň proti Tottenhamu zachytal skvele. Urobil chybu, ale také niečo by sa mohlo stať aj Čechovi," cituje portál televíznej stanice ESPN slová Wengera, ktorý dodal, že diváci boli svedkami výnimočného duelu. "Mali sme trochu smoly, súper štyrikrát vystrelil a strelil tri góly. To sa stáva raz za sto zápasov v Lige majstrov. Vinní sme však sami, pretože sme dopustili ľahko inkasované góly. Zlom nastal po vyrovnaní na 2:2. Ak by sme nedostali tretí gól a takýto stav by bol aspoň päť minút, vyhrali by sme. Stále sa však môžeme kvalifikovať ďalej," skonštatoval Wenger.

 

"Som veľmi spokojný a šťastný. Bolo to ťažké stretnutie. Olympiakos doteraz nikdy nevyhral na anglickej pôde. Naši hráči museli siahnuť hlboko na dno síl. Kľúčovým faktorom bola naša vytrvalosť, veľa sme behali a bojovali," povedal tréner gréckeho tímu Marco Silva.

BATE Borisov nasúkal v prvom polčase rímskemu AS tri góly. Brankár hostí Szczesny sa musel červenať pri dvoch exportných strelách Srba Filipa Mladenoviča v 12. a 30. min.

 

Skóre duelu otvoril ešte predtým v 8. min stredopoliar Igor Stasevič, ktorý figuruje v nominácii Bieloruska na blížiace sa stretnutia kvalifikácie o postup na ME 2016 proti Slovensku a Macedónsku.

 

Zverenci trénera Rudiho Garciu sa po prestávke pustili do stíhacej jazdy, ale napokon iba skorigovali na konečných 2:3.

 

"Tento zápas mi pripomínal ten s Juventusom v roku 2008 (2:2, pozn.). Našťastie, nie až do konca, pretože Rimania napokon nestrelili tretí gól. V rámci Európy sme malý klub. Ťažko budeme konkurovať klubom ako Barcelona, Leverkusen či AS Rím. Nemáme hviezdy svetového futbalu. Áno, zvíťazili sme, ale je to len jeden triumf. Na to, aby ich bolo viac, ešte musíme tvrdo pracovať," cituje portál football.by slová Igora Staseviča.

 

"Videl som, že gólman vybieha mimo bránky, tak som sa rozhodol necentrovať a vystreliť," opísal Mladenovič svoj prvý gól, ktorým zaskočil Poliaka Szczesného chystajúceho sa vybehnúť na centrovanú loptu.

 

"Začali sme veľmi dobre, vytvorili sme si niekoľko dobrých šancí, ale hneď z protiútoku sme dostali prvý gól. Celú zodpovednosť za prehru beriem na seba. Sme poslední v skupine, v ďalšom zápase proti Leverkusenu musíme hrať nie 50, ale celý 90 minút," vyhlásil kormidelník AS Rím, ktorý s BATE prehral druhýkrát v trénerskej kariére. Predtým neuspel v skupinovej fáze LM 2012/2013 ešte ako tréner Olympique Lille (1:3, pozn.). "Nemá zmysel porovnávať tieto dva zápasy. Medzi nimi už ubehlo niekoľko rokov. Sú to navyše dva rôzne tímy. Sústreďme sa radšej na bodový stav po šiestom zápase v skupine," dodal na záver 51-ročný Francúz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies