LM: Najlepšieho strelca Cristaina Ronalda nezaujíma nový rekord

NETKY.SK • 11 December 2013, 10:21 • 2 min
LM: Najlepšieho strelca Cristaina Ronalda nezaujíma nový rekord

MADRID - Nového rekordéra v počte strelených gólov v jednej sezóne skupinovej fázy Ligy majstrov Cristiana Ronalda nezaujímajú individuálne štatistiky a maximá. Pre portugalského kanoniera Realu Madrid sú prvoradé klubové úspechy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný rodák z Funchalu utvoril v utorok nový rekord v počte strelených gólov v skupinovej fáze LM počas jedného ročníka. Populárny CR7 dosiahol v aktuálnej edícii kontinentálneho pohára číslo jeden 9 presných zásahov. V utorňajšom zápase záverečného 6. kola hlavnej fázy Ligy šampiónov na ihrisku FC Kodaň strelil jeden gól. Doterajšie maximum držal spoločne s Ruudom van Nistelrooyom, Filippom Inzaghim, Hernánom Crespom a Zlatanom Ibrahimovičom. Švédsky útočník Paríža Saint-Germain skóroval osemkrát tiež v tomto ročníku Ligy majstrov. Na ihrisku portugalskej Benficy Lisabon v utorkovom súboji 6. kola nenastúpil.

"Samozrejme, že som spokojný s pokorením ďalšieho maxima, ale, pravdupovediac, moc ma to nezaujíma. Je to len rekord, štatistika. Strelil som ďalší gól, ale dôležitejšie je, že som pomohol tímu. Prvoradý cieľ bol postup zo skupiny, tie ďalšie ambície súvisia s trofejami. Chceme ich získať čo najviac," povedal po stretnutí na severe Európy jeden z trojice finálových ašpirantov na zisk Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho futbalistu za rok 2013. 

Kapitán portugalskej reprezentácie Cristiano Ronaldo vynechal predchádzajúce tri súťažné stretnutia úradujúceho španielskeho vicemajstra pre drobné svalové zranenie a trest, ale v utorok sa pripomenul typickým spôsobom. Mohol pritom ešte výraznejšie, ak by v 90. min premenil pokutový kop. "Pár týždňov som nehral a cítim to. Som celkom v pohode, ale nie je to z mojej strany ideálne po fyzickej stránke. V súčasnosti mi však futbal veľmi chutí. Dúfam, že budem takto pokračovať čo najdlhšie," doplnil C. Ronaldo, ktorý dal vo svojich ostatných šiestich súbojoch za Real neuveriteľných 11 gólov. 

"Biely balet" skončil na prvom mieste v B-skupine a bez problémov postúpil do jarného osemfinále LM. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies