LM: Jarošov najväčší zápas v kariére, tréner Luley Fagervall ho vychválil

NETKY.SK • 12 November 2014, 12:38 • 2 min
LM: Jarošov najväčší zápas v kariére, tréner Luley Fagervall ho vychválil

LULEA - Slovenský hokejista Christián Jaroš odohral najväčší zápas v doterajšej kariére. Jeho tím Lulea Hockey si po divokej prestrelke a víťazstve 8:5 po nájazdoch na ľade Red Bull Salzburg vybojoval účasť vo štvrťfinále premiérového ročníka Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Ešte len 18-ročný obranca tak zažil úspešný v debut v prestížnej súťaži a tréner Joakim Fagervall nešetril slovami chvály na jeho výkon.  
     

Lulea v prvom osemfinálovom dueli prehrala doma so Salzburgom 2:4, napriek tomu však letela do Rakúska s cieľom vybojovať si postup. Keďže divoká prestrelka priniesla v riadnom hracom čase výsledok 7:5 v prospech švédskeho tímu, o postupujúcom museli po bezgólovom predĺžení rozhodnúť až samostatné nájazdy. V nich sa presadil len Niklas Fogström a zabezpečil svojmu tímu štvrťfinálovú účasť. K Petrovi Cehlárikovi, ktorý sa stal stálym členom A-mužstva, sa v utorok pridal aj Jaroš. "Bol to veľmi ťažký zápas. Chceli sme ho vyhrať a postúpiť ďalej. Som rád, že som dostal šancu. Každým momentom na ľade sa cítim lepšie a lepšie," uviedol na oficiálnom webe švédskeho tímu ešte len 18-ročný Jaroš. 
     

Napriek radosti z možnosti okúsiť prvýkrát duel prestížnej európskej súťaž bojoval na ľade nielen proti súperovi, ale aj s vlastnou psychikou. "Dlho som sa cítil vcelku pokojne. Musím sa však priznať, že v čase, keď som začal hrať, som už bol trošku nervózny. Toto bol nepochybne najväčší zápas v mojej doterajšej kariére," priznal člen reprezentačného výberu SR do 20 rokov.
     

Jaroš debutoval v drese A-tímu Luley na konci augusta v prípravnom dueli proti fínskemu majstrovi Kärpät Oulu. Odvtedy odohral v najvyššej švédskej súťaži tri stretnutia. Prevažne však pôsobí v juniorskom tíme, no hosťoval už aj v druhej najvyššej lige v HC Asplöven. Jeho utorňajší výkon presvedčil aj trénera Joakima Fagervalla. "Christián hráva po boku skúsených hráčov a v súčinnosti s nimi mu sebavedomie nechýba. Má 18 rokov, ocitol sa v zostave a situácie riešil tak, ako si predstavujeme. Nebojí sa vziať na seba zodpovednosť a úžasne zapadá do koncepcie nášho tímu. Dokázal to aj v tomto dôležitom zápase a na mňa urobil fantastický dojem," nešetril slovami chvály Fagervall.
     

Lulea narazí vo štvrťfinále play off LM na fínsky Lukko Rauma, ktorý po triumfe 5:1 vonku a prehre 3:4 doma vyradil v osemfinále TPS Turku. Obaja súperi sa však už spoločne stretli v základnej K-skupine, Lulea doma zvíťazila 3:1, no vonku prehrala 0:2. Najskôr sa tak 2. decembra predstaví na ľade Lukka, odveta je na programe o týždeň neskôr vo Švédsku. V prípade postupu narazí v semifinále na lepšieho z dvojice Linköping HC – Skelleftea AIK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies