RECEPT: Škoricová palacinková torta

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 15:24 • 2 min
RECEPT: Škoricová palacinková torta

Blíži sa víkend, nachystali ste si už nejaký zaujímavý dezert? Palacinky miluje hádam každý človek! No ochutnali ste už niekedy palacinkovú tortu? Najlepšie na tomto recepte je, že môžete použiť i zdravšie suroviny. Je to len a len na vás.

slovakia

left justify in out

Pri tomto recepte síce strávite hodnú chvíľu pri panvici, pretože potrebujete väčšie množstvo palaciniek, ale verte, stojí to za to.

 

img

 

Ingrediencie

125 g masla, 250 g smotanového syra (môže byť aj mascaropne), 2 PL práškového cukru (alebo iného sladidla), 2 ČL mletej škorice, 400 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 vajce, 350 ml perlivej minerálky, 300 g hladkej múky (ideálna je špaldová), 40 g vanilínového cukru alebo vanilkovej arómy (ak zvolíme arómu, použijeme do palaciniek aj sladidlo alebo bežný cukor), orechy 

 

Postup

Maslo rozmiešame so syrom, cukrom a škoricou. Do ďalšej nádoby vylejeme mlieko, olej, pridáme vajce, minerálku, múku a vanilínový cukor. Všetko spolu vymiešame. Následne na panvici opečieme tenučké lahodné palacinky.

 

img

 

Na vychladnuté palacinky striedavo natierame krém a ríbezľový džem.

 

img

 

Celú tortu potrieme zvyšným krémom.

 

img

 

Nakoniec tortu posypeme nasekanými orieškami podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona