LM: Ďalší magický obrat Realu, zopakuje sa finále z roku 2018

NETKY.SK • 5 Máj 2022, 09:33 • 2 min
LM: Ďalší magický obrat Realu, zopakuje sa finále z roku 2018

MADRID – Futbalisti Realu Madrid sa po senzačnom obrate prebojovali do finále Ligy majstrov 2021/2022. V stredajšej domácej odvete semifinále zdolali Manchester City 3:1 po predĺžení (2:1, 0:0) a zvrátili prehru 3:4 z úvodného stretnutia. Ich súperom bude v sobotu 28. mája na Stade de France FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

Ako to ten Real robí? 

 

Domáci vstúpili do druhého dejstva veľkou šancou, Vinicius tentoraz zostal nepokrytý, ale po krížnej prihrávke Carvajala trestuhodne nenamieril z hranice päťky medzi tri žrde. Madrid sa po prestávke viac hrnul dopredu, po spätnej prihrávke Viniciusa zblokovali strelu Modriča obrancovia "Citizens". Vzápätí si defenzívne povinnosti splnil Silva, keď odzbrojil Viniciusa v črtajúcej sa príležitosti.

 

Hostia nepúšťali protivníka do súvislejšieho tlaku a kombináciami na vlastnej polovici sa im darilo ukrajovať zo zostávajúceho času. V 72. minúte vynútene dohral Walker, ktorému sa vrátili zdravotné problémy. Už o minútu neskôr však Silva potiahol spočiatku nenápadnú akciu z polovice ihriska otvoreným poľom až k šestnástke, kde naviazal obrancov a našiel Mahreza, ktorý z prvej nekompromisne prekonal Courtoisa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

 

Manchester mal niekoľko možností pridať druhý zásah: nebezpečnú strelu Cancela vyrazil Courtois, potom bol dvakrát blízko ku skórovaniu Grealish. Dva razy sa predral až k bránke, najprv zastavil loptu na čiare Mendy a vzápätí ju tesne mimo vychýlil Courtois. Hostia pykali, pretože striedajúcim hrdinom záveru sa stal Rodrygo.

 

V 90. minúte Benzema vrátil po centri loptu do ohňa, Rodrygo bol pri nej skôr než Ederson a spustil senzačný obrat. V nadstavenom čase si naskočil na center Carvajala, ktorý ešte pridvihol Asensio, a umiestnenou hlavičkou upravil na 2:1. Takmer skompletizoval aj bleskový hetrik, no v ďalšej šanci ho už vychytal Ederson.

 

 

Real si preniesol eufóriu aj do predĺženia. S Benzemovou strelou si ešte Ederson poradil bez väčších ťažkostí, onedlho však toho istého hráča zasiahol v šestnástke Dias a pískala sa jedenástka. Benzema ju premenil chladnokrvne prízemnou strelou k žrdi a za tohto stavu mierili do finále domáci.

 

Na konci prvej časti predĺženia malo obrovskú príležitosť City, hlavičku Fodena vyškriabal Courtois končekmi prstov a Fernandinhovi na zadnej žrdi chýbal len kúsok, aby dorazil loptu do siete. Jedenástkový rozstrel si hostia nevynútili ani v druhej časti predĺženia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies