LM: Benfica pokorila Zenit, Villas-Boas kuje plány na odvetu

NETKY.SK • 17 Február 2016, 09:12 • 2 min
LM: Benfica pokorila Zenit, Villas-Boas kuje plány na odvetu

LISABON - Hráči portugalského klubu Benfica Lisabon zvíťazili v utorňajšom prvom osemfinálovom stretnutí nad futbalistami ruského Zenitu Petrohrad 1:0. Pred odvetou sú tak bližšie k postupu do štvrťfinále ako ich súper. Benfica sa môže predstaviť medzi ôsmimi najlepšími tímami starého kontinentu prvýkrát za ostatné štyri roky. Odveta v Petrohrade je na programe v stredu 9. marca.

slovakia

left justify in out

Všetko podstatné z hľadiska konečného výsledku sa na Estádio da Luz udialo až v úplnom závere stretnutia. Najprv po druhej žltej karte musel opustiť trávnik obranca Zenitu Domenico Criscito a následne domáci útočník Jonas po štandardnej situácii hlavičkou poslal loptu do siete.


Tridsaťjedenročnému kanonierovi sa vo farbách lisabonského klubu darí, podľa štatistík portálu transfermarkt.co.uk dosiahol od príchodu z Valencie v roku 2014 v 67 vystúpeniach až 56 gólov. V aktuálnej sezóne skóroval v lige 23-krát, lepší v tomto smere v rámci popredných európskych súťaží je iba Argentínčan Gonzalo Higuaín vo farbách talianskeho SSC Neapol (24).


Kouč "lisabonských orlov" Rui Vitória označil výkon svojich zverencov za dobre vykonanú prácu. "Zaslúžili sme si víťazstvo proti tomuto dobrému súperovi. Počas duelu sme nešli do rizika, takmer neustále sme kontrolovali priebeh. Takticky sme tento zápas zvládli perfektne. Možno náš gól mohol prísť skôr," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová 45-ročného kormidelníka.


"Vedeli sme, že Zenit sa bude snažiť hrať na rýchle protiútoky. Uspeli sme však napokon vďaka našej vytrvalosti. S loptou sme obiehali šestnástku Zenitu veľmi trpezlivo. Výsledok 1:0 je v pohárovej Európe dobrý, som si istý, že skórujeme aj v odvete na petrohradskom trávniku. V druhom stretnutí nebudeme meniť štýl našej hry, zostaneme verní tomu, čo nám vychádza," doplnil Rui Vitória.


Benfica sa strelecky presadila zakaždým v ostatných deviatich domácich zápasoch na európskej pohárovej scéne. Jej brankár Júlio César si v LM udržal čisté konto prvýkrát od 1. hracieho kola tohtosezónnej skupinovej fázy, keď Benfica zdolala Astanu (2:0). Za Zenit v utorok nastúpili traja hráči, ktorí kedysi pôsobili v Benfice - Axel Witsel, Javi García a Ezequiel Garay. Návrat do rodnej krajiny zažil portugalský kouč v službách ruského šampióna André Villas-Boas.
"Myslel som si, že sa to skončí 0:0, ale niekedy rozhodnú malé detaily a Benfice sa v závere podarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Aj pri takejto prehre však máme stále šancu postúpiť ďalej," nestráca nádej 38-ročný Villas-Boas. Rodák z Porta utrpel ako tréner v ôsmom dueli s Benficou štvrtú prehru.

 

"Doma sa budeme snažiť útočiť a vytvárať si gólové príležitosti. Benfice sme dnes znemožnili využívať krídelné priestory. Pred odvetou odohráme ďalšie dva zápasy, ktoré nám pomôžu získať väčšiu hernú prax," doplnil Portugalčan narážajúc na to, že Zenit pred utorkom odohral posledný súťažný zápas ešte 9. decembra minulého roka. "Rozhodne sa na našom štadióne. Pre súperov nie je jednoduché hrať u nás. Čaká ich dlhá cesta, iné časové pásmo a kulisa, ktorú vedia vytvoriť naši priaznivci. Veríme, že v Petrohrade dostaneme Benficu do problémov a otočíme vývoj osemfinále v náš prospech," zakončil niekdajší kouč FC Chelsea či FC Porto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies