LM: Atlético chce v dueli s Chelsea využiť domáce prostredie

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 13:53 • 2 min
LM: Atlético chce v dueli s Chelsea využiť domáce prostredie

MADRID - Program semifinálových súbojov futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 odštartuje v utorok duel Atlética Madrid proti londýnskemu FC Chelsea. Výhodu domáceho prostredia budú mať v úvodnom zápase hráči španielskeho klubu.

slovakia

left justify in out

Chelsea a Atlético Madrid bojovali pred začiatkom semifinálového merania síl aj na diplomatickom poli. Oba tímy riešili, či za španielsky tím môže nastúpiť brankár Thibaut Courtois, ktorý je na hosťovaní práve z anglického mužstva. Európska futbalová únia (UEFA) vyhlásila klauzulu v zmluve o zákaze štartu Courtoisa proti Chelsea za neplatnú a podľa jej názoru môže Belgičan chytať. Prezident Atlética Enrique Cerezo však napriek tomu rokoval s londýnskymi partnermi. Podľa viacerých zdrojov vrátane iSport.cz dospeli zástupcovia oboch klubov k dohode a Chelsea súhlasila so štartom Courtoisa. 

 

Atlético v prebiehajúcej sezóne kontinentálneho pohára číslo jeden zvíťazilo vo všetkých piatich domácich stretnutiach a inkasovalo dva góly. Zverenci trénera Diega Simeoneho postupne zdolali v základnej G-skupine Zenit Petrohrad (3:1), Austriu Viedeň (4:0) i FC Porto (2:0) a v rámci vyraďovacej fázy aj AC Miláno (4:1) a FC Barcelona (1:0). Londýnčania majú na pôde súperov v aktuálnom ročníku LM vyrovnanú bilanciu 2 výhry - 1 remíza - 2 prehry. V ostatných troch dueloch však nezvíťazili ani raz, s E-skupine prehrali v Bazileji s miestnym FC 0:1, v osemfinále remizovali na trávniku Galatasaraya Istanbul 1:1 a vo štvrťfinále nestačili v Paríži na Saint-Germain (1:3). Pre Atlético hovorí tiež fakt, že v rámci európskych pohárov nikdy neprehralo na domácom trávniku s anglickým mužstvom (bilancia 5 výhier - 4 remízy). "Musíme naplno využiť to, že hráme prvý súboj pred vlastnými fanúšikmi. V konečnom hodnotení to môže byť kľúčový faktor," uviedol stredopoliar Atlética Gabi pre portál sport.net a dodal: "V utorok môžeme spraviť veľký krok k postupu, no musíme to potvrdiť na ihrisku. 

 

Zverencom portugalského kouča Josého Mourinha nevyšla generálka na súboj v Madride. V sobotňajšom stretnutí anglickej Premier League prehrali 1:2 s hráčmi Sunderlandu a nezískali cenné body v súboji o tamojší titul. V závere sezóny majú Londýnčania nabitý program, v nedeľu nastúpia na štadióne Anfield Road proti lídrovi anglickej najvyššej súťaže FC Liverpool. 

 

Futbalisti Atlética zvíťazili v piatkovom ligovom dueli nad Elche 2:0, potvrdili pozíciu lídra španielskej Primera División a víťazne sa naladili na semifinálový súboj s Chelsea. Z ostatných 15 súbojov vo všetkých súťažiach vyhralo Atlético dvanásťkrát, trpkosť prehry naposledy okúsilo 23. februára po ligovom zápase proti Osasune (0:3). Menej slávny madridský klub prežíva najvydarenejšiu sezónu za ostatné roky - k španielskemu ligovému titulu má bližšie než FC Barcelona a Real Madrid a figuruje v semifinálových bojoch Ligy majstrov. 

 

Úvodný výkop súboja v Madride je naplánovaný na 20.45 h SELČ, odveta je na programe v stredu 30. apríla v Londýne na štadióne Stamford Bridge. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies