Liverpool živí šancu na zisk trofeje, Rodgers: Hráči si zaslúžia uznanie

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:56 • 2 min
Liverpool živí šancu na zisk trofeje, Rodgers: Hráči si zaslúžia uznanie

BLACKBURN - Futbalisti FC Liverpool majú stále šancu získať v tejto sezóne cennú trofej. V stredajšom opakovanom štvrťfinále anglického FA Cupu zvíťazili "The Reds" v zostave bez dištancovaného slovenského reprezentanta Martina Škretela na pôde prvodivízneho Blackburnu Rovers 1:0 a postúpili do semifinále, kde narazia 19. apríla vo Wembley na Aston Villu Birmingham.

slovakia

left justify in out

Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers netajil po zápase radosť z výsledku a herného prejavu svojho mužstva. "Podali sme úžasný tímový výkon. Moji hráči si zaslúžia obrovské uznanenie za to, čo dokázali. Chceli sme sa dostať do semifinále FA Cupu a to sa nám podarilo," citovala Rodgersa agentúra DPA.

 

O víťazstve hostí rozhodol gól Philippa Coutinha zo 70. minúty, ofenzívny brazílsky stredopoliar sa po narážačke s Jordanom Hednersonom presadil prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi. Liverpool si tak čiastočne zahojil rany po predošlých prehrách v Premier League s Manchestrom United a Arsenalom Londýn. "Vedeli sme, že tento duel bude pre nás životne dôležitý. Po tých dvoch prehrách sme cítili veľké sklamanie. Potrebovali sme sa odvďačiť našim fanúšikom, ktorí pri nás celý čas stáli a vliať im nádej, že tento tím sa môže stále zlepšiť a napredovať. Proti Ville to bude ohromný zápas, výhra by nám mohla dodať aj malú iskru na záver ligovej sezóny," verí tréner Liverpoolu. Jeho tím je teraz podľa stávkových kancelárií po Arsenale najväčším favoritom na zisk FA Cupu. "Vždy sme túžili získať tento rok nejakú trofej a na tom cieli nič nemeníme," vyhlásil Rodgers.

 

Hektické hodiny má za sebou kapitán Liverpoolu Henderson, ktorému priateľka Beccy tesne pred duelom priviedla na svet druhú dcéru. Dvadsaťpäťročný stredopoliar priznal, že v noci pred zápasom nezažmúril ani oko. "Veľa sa nevyspal. Nechcel však zápas vynechať. Musel sa za nami vrátiť, celý deň precestoval, ale podal fantatický výkon, ako správny kapitán," uviedol Rodgers na adresu Hendersona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies