Liverpool zdolal Stoke City, Firminov víťazný biliard

NETKY.SK • 28 December 2016, 09:13 • 2 min
Liverpool zdolal Stoke City, Firminov víťazný biliard

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool triumfovali v utorkovom stretnutí 18. kola najvyššej anglickej súťaže nad Stoke City presvedčivo 4:1. Hosťujúci Jonathan Walters otvoril v 12. min skóre duelu presnou hlavičkou, ktorá bola zároveň jubilejným 500. gólom doterajšieho priebehu Premier League 2016/2017. Írsky reprezentant prekonal obranu Liverpoolu šiestykrát v kariére, viac gólov nestrelil žiadnemu inému mužstvu.

slovakia

left justify in out

Liverpool vyrovnal v 35. min zásluhou Adama Lallanu, ktorý strelou k bližšej žrdi nachytal gólmana Stoke City Leeho Granta. Tesne pred polčasovou pauzou poslal "The Reds" do vedenia po biliardovom zakončení Roberto Firmino, keď sa lopta do brány hostí dostala po odraze od ľavej a následne aj pravej žrde.

 

Brazílčan Firmino je suverénne najlepším kanonierom LFC v tomto roku, keďže v Premier League zaznamenal už 15. zásah. Po zmene strán si strelil vlastný gól stredopoliar "The Potters" Giannelli Imbula. Gólovú bodku za stretnutím napísal v 70. min Daniel Sturridge, svoj prvý ligový zásah v sezóne dosiahol už po 56 sekundách pobytu na ihrisku. FC Liverpool je na druhom mieste tabuľky Premier League, za FC Chelsea (46) zaostáva o šesť bodov.


"Bol to veľmi ťažký zápas. Výsledok to neukazuje, ale skutočne to tak bolo. Tretíkrát alebo štvrtýkrát sme odohrali duel proti Stoke City v zostave s Petrom Crouchom a to je známkou toho, ako chcel náš súper hrať. Možno sme mohli niektoré situácie s loptou na kopačkách vyriešiť lepšie, ale chýbala nám trpezlivosť," vyhlásil podľa BBC Sport nemecký lodivod liverpoolského tímu Jürgen Klopp a pokračoval: "Strelili sme nádherný vyrovnávajúci gól a zakrátko pridali druhý. Počas prestávky som hráčov nabádal, aby zlepšili pohyb, ktorý nebol dobrý. Následne sme viac kontrolovali hru. Bolo nám jasné, že hráči Stoke City nemôžu po zmene strán zahrať rovnako ako v prvom polčase. Hralo sa totiž vo veľkom nasadení, začali sme ich vysoko napádať a boli sme viac agresívni. Tento výsledok sme si zaslúžili." "The Reds" strelili v kalendárnom roku 2016 dovedna 86 ligových gólov. Za maximom z roku 1985 zaostali o jediný presný zásah.

 

Kormidelník Stoke City Mark Hughes naďalej čaká na trénerský triumf na Anfielde. Doteraz zaznamenal štyri nerozhodné výsledky a sedem prehier. "Sme sklamaní, pretože sme do Liverpoolu prišli s pozitívnym herným plánom. V prvej štyridsaťpäťminútovke sme domácim narobili veľké problémy a nedovolili im rozvinúť ich hru. Vytvorili sme si šance a strelili krásny gól. Mohli sme pridať zásah na 2:0, ale potom sme urobili chyby a prehrávali 1:2. Myslím si, že konečný rezultát je pre nás krutý," zhodnotil po stretnutí 53-ročný Walesan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies