Liverpool prehral na domácej pôjde po 68 zápasoch

NETKY.SK • 22 Január 2021, 10:15 • 2 min
Liverpool prehral na domácej pôjde po 68 zápasoch

LIVERPOOL - Už pri odchode na polčasovú prestávku sa vyskytli známky frustrácie u hráčov FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

 

Futbalisti anglického klubu FC Liverpool na čele s nemeckým kormidelníkom Jürgen Kloppom šokujúco prehrali na domácej pôde po neuveriteľných 68 zápasoch. Úradujúceho anglického majstra obrali o všetky body hráči klubu FC Burnley. Hráči sa z víťazstva tešili vďaka pokutovému kopu, ktorý vybojoval a premenil v 83. minúte Ashley Barsnes.

 

Liverpool na Anfield Road neprehral od roka 2017. Domáci na ihrisku dominovali, no nepomohlo im ani 72-percentné držanie lopty, 27 streleckých pokusov (z toho 6 na bránku) či 12 rohových kopov. "Prehrali sme zápas, ktorý nie je možné prehrať. Stalo sa to však a je to moja chyba. Ja som mal pripraviť hráčov na to, aby boli dobre nastavení, mali sebavedomie a robili správne rozhodnutia," komentoval Jürgen Klopp, tréner FC Liverpool.

 


The Reds neskórovali v štvrtom zápase v sérii, tento rok dokona v Premier League nevyhrali. "The Reds" zostali v tabuľke na štvrtom mieste, za lídrom Manchestrom United zaostávajú o 6 bodov. Rekordný 20. anglický titul sa im začína pozvoľna vzďaľovať. "Mali sme loptu často na kopačkách. Aj sme si utvárali príležitosti, ale zlyhávali sme vo finálnej fáze. Chýbali nám správne rozhodnutia v závere akcií. To je náš hlavný problém," posťažoval sa Klopp.

Už pri odchode na polčasovú prestávku sa vyskytli známky frustrácie u hráčov FC Liverpool. Barnes nahnevane reagoval na Fabinha, ktorý na neho "vyletel". Rozhodca Mike Dean odmenil Brazílčana v drese FC Liverpool žltou kartou. Slovnú výmenu názorov prezentovali aj obaja tréneri, keď schádzali tunelom dolu do šatní. "Nezačal som to, ale nič to nebolo. Je to v poriadku," komentoval Klopp.

 



Keď Barnes v 83. min premenil pokutový kop, domáci vrhli všetky sily do útoku a snažili sa aspoň vyrovnať. Najbližšie mal k tomu Firmino, ale jeho strelu zablokoval kapitán Burnley Ben Mee. "Dnes večer to zjavne nevyšlo a opakujem, je to moja chyba. Chýba nám sebadôvera. Ľudia si možno povedia - 'Prečo je to tak, keď vlani vyhrávali takmer neustále?' Sebavedomie je ako kvietok, ktorý treba zalievať, ale momentálne je u nás zatlačený do zeme. Musíme si nájsť nový a my ho aj nájdeme," dodal Klopp.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies