Košickí policajti mali počas víkendu plné ruky práce, odhalili viacerých vodičov pod vplyvom alkoholu či drog

NETKY.SK • 30 November 2020, 12:49 • 2 min
Košickí policajti mali počas víkendu plné ruky práce, odhalili viacerých vodičov pod vplyvom alkoholu či drog

KOŠICE - Policajti obvinili muža, ktorý ešte v októbri pod vplyvom drog spôsobil nehodu na ceste medzi Michalovcami a obcou Zemplínska Široká. Zároveň zadržali dve ženy a jedného mladíka, ktorí sadli za volant poriadne podgurážení alkoholom.

slovakia

left justify in out

Ako informovala košická krajská polícia, 28-ročný Michalovčan na Škode pri predbiehaní ohrozil protiidúceho vodiča Renaultu. Ten v poslednej chvíli strhol volant a vbehol do poľa.

 

Vodič Škody tiež skončil mimo cesty, kde sa s vozidlom prevrátil. Hoci bola dychová skúška u oboch vodičov negatívna, správanie vodiča Škody počas dokumentovania dopravnej nehody sa policajtom nepozdávalo.

 

 

Ako uviedla polícia, vodič sa následne podrobil lekárskemu vyšetreniu, v krvi mu zistili prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu a THC. Michalovčan už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 

img

 

Vodiči pod vplyvom alkoholu

Počas víkendu tiež miestna polícia zasahovala aj pri ďalších troch dopravných nehodách, ktoré spôsobili dve ženy a jeden mladík bez vodičského oprávnenia. Po príchode na miesto nehody boli všetci podrobený dychovej skúške, pri ktorej sa ukázalo, že pred jazdou popíjali alkohol

 

V prvom prípade išlo o 23-ročného muža z okresu Košice, ktorý viedol motorové vozidlo bez vodičkého oprávnenia. V jednej obci, ktorá sa nachádza v okrese Košice autom zdemoloval bránu rodinného domu. Čo ho však neodradilo a v jazde pokračoval ďalej asi 400 metrov, kde vozidlo odstavil.

 

img

 

Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,95 mg/l alkoholu v dychu, teda približne 1,98 promile. Škoda na oplotení a vozidle bola predbežne vyčíslená na 1200 eur. Mladý muž bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia. Čelí už obvineniu za spáchanie prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok

 

 

Druhý incident spôsobila podgurážená iba 25-ročná vodička z Košíc. Tá narazila do zaparkovaného Citroenu. Následne vystúpila z auta a pešo sa vybrala na Ladožskú ulicu, kde ju už zastavila policajná hliadka.

 

Po vykonaní dychovej skúšky nafúkala 1,79 promile. Mladú vodičku policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Aj táto mladá nezodpovedná vodička už čelí obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

 

Asi o dve hodiny neskôr spôsobila dopravnú nehodu 38-ročná žena pri obchodnom centre na Moldavskej ulici v Košiciach. Vodička sa na mieste podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,66 mg/l alkoholu v dychu, čo je takmer 1,40 promile. Aj táto vodička „putovala“ do policajnej cely a čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies