Litecoin dosiahol nové historické maximum

NETKY.SK • 30 August 2017, 20:21 • 2 min
Litecoin dosiahol nové historické maximum

LOS ANGELES – V uplynulých dňoch výrazne vzrástla cena kryptomeny Litecoin a zároveň tak dosiahla aj svoje nové historické maximum.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V pondelok krátko pred 14:30 dosiahla piata najväčšia kryptomena (podľa trhovej kapitalizácie) rekordnú hodnotu 64,73 USD. Za uplynulý týždeň posilnil Litecoin o viac ako 38% a aj počas nasledujúcich dní si udržiava cenu nad 60 dolárov.

 

img

 

Za takýto výrazný rast môže čiastočne zvýšené obchodovanie v Južnej Kórei a podobný trend sme mohli počas posledných dní pozorovať aj pri iných digitálnych menách ako Bitcoin Cash, Monero a Ripple.

Podľa portálu CoinMarketCap bola kórejská burza Bithumb zodpovedná za viac ako 25% obchodovaného objemu za posledných 24 hodín. Čínske burzy OKCoin a Huobi zaznamenali 18 a 15 percent. Za zvýšeným záujmom o krypto aktíva v Južnej Kórei sú regulačné zmeny týkajúce sa digitálnych mien.

Nové historické maximum dosiahla aj celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien, ktorá dnes podľa CoinMarketCap vyskočila na viac ako 166 miliárd amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies