Incident s ukrajinskou vlajkou v NR SR má dohru. Padli obvinenia!

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 21:04 • 2 min
Incident s ukrajinskou vlajkou v NR SR má dohru. Padli obvinenia!

BRATISLAVA - Polícia obvinila dve osoby v súvislosti s incidentom v parlamente, pri ktorom poslanci obliali ukrajinskú vlajku.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. Na obvinenie upozornila televízia Markíza, podľa ktorej by malo ísť o poslancov Národnej rady (NR) SR za ĽSNS Andreja Medveckého a Mareka Kotlebu.

 

img

 

„Môžeme potvrdiť, že zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bolo vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva dvom fyzickým osobám. Vyšetrovanie ukončené nie je,“ uviedol.

 

img

 

Incident sa odohral 8. februára počas rokovania pléna o obrannej dohode s USA. Poslanci Peter Krupa a Andrej Medvecký (obaja ĽSNS) sa postavili k rečníckemu pultu aj so slovenskou vlajkou. Následne k pultu prišli aj Jana Bittó Cigániková a Miroslav Žiak (obaja SaS) s ukrajinskou vlajkou. Poslanci ĽSNS obliali vodou ukrajinskú vlajku a ďalší členovia ĽSNS nakoniec štátny symbol Ukrajiny poslancom SaS vytrhli z rúk.

 

Prečítajte si tiež: Polícia obvinila Mariana Kotlebu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies