Liptovskú kartu zliav dostanú turisti zadarmo už za jednu noc

NETKY.SK • 29 December 2013, 14:00 • 2 min
Liptovskú kartu zliav dostanú turisti zadarmo už za jednu noc

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Oblastná organizácia cestovného ruchu Region Liptov chce motivovať ubytovateľov, aby poskytovali svojim hosťom kartu zadarmo a zároveň odvádzali mestským úradom daň z ubytovania, čo by malo viesť k väčšej spokojnosti dovolenkárov i k nárastu vybranej dane.

slovakia

left justify in out

Liptovskú kartu zliav dostane od januára každý, kto sa na Liptove ubytuje aspoň na jednu noc. Podmienkou bezplatného získania Liptov Region Card je prenocovať u legálneho ubytovateľa, ktorý riadne odvádza daň v členských obciach Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov a Klastra Liptov. „Novými podmienkami chceme motivovať ubytovateľov, aby poskytovali svojim hosťom kartu zadarmo a zároveň odvádzali mestským úradom daň z ubytovania. Malo by to viesť k väčšej spokojnosti dovolenkárov a k nárastu vybranej dane, čo vďaka dotáciám od štátu v konečnom dôsledku prispeje k rozvoju celého regiónu, povedala riaditeľka organizácie Region Liptov Darina Bartková.

Regionálnu zľavovú kartu Liptáci uviedli na trh pred piatimi rokmi ako prví na Slovensku. Liptov Region Card ponúka desiatky zliav až do 50 percent napríklad na skipasy, vstupy do akvaparkov či jedlo v reštauráciách. „Inšpirovali sme sa alpskými destináciami, kde podobnú kartu dostane každý návštevník regiónu. Na Slovensku je to prvý projekt tohto druhu, ktorý je založený na spolupráci podnikateľov, mestských úradov a organizácie destinačného manažmentu,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Alexander Slafkovský. 

V súčasnosti je projekt liptovskej karty zliav financovaný z výnosov z predaja karty. Od nového roka ho bude dotovať organizácia cestovného ruchu a na financovaní sa budú podieľať aj mestá, ktoré uhradia polovicu nákladov na jej prevádzku z vybranej dane. „Nový systém, ktorý je spoločnou investíciou miest a obcí a prevádzkovať ho bude organizácia Region Liptov, pomôže zaviesť aj evidenciu prenocovaní prostredníctvom mestského centrálneho registra ubytovaní. Mestá a obce tak získajú prehľad o počte prenocovaní a výške vybranej dane z ubytovania,“ dodal viceprimátor Ružomberka Miroslav 

Držitelia kariet aktuálne ušetria najviac pri kúpe skipasov alebo vstupov do akvaparkov. Napríklad rodina - dvaja dospelí, jedno dieťa do 12 a jedno do 18 rokov - ušetrí s Liptov Region Card pri kúpe šesťdňového skipasu v Jasnej počas týždennej dovolenky 98 eur v silvestrovskom období, alebo 88 eur počas hlavnej sezóny. Pri kratšom pobyte a Silvestrovskej lyžovačke na Malinôm Brde môžu ušetriť 61 eur z cien skipasov na tri dni. Termálne akvaparky ponúkajú cez regionálnu kartu zľavy do 30 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies