Lipšic: O reforme justície nech nehovorí človek,ktorý bozkáva Harabina

NETKY.SK • 30 Január 2014, 15:24 • 2 min
Lipšic: O reforme justície nech nehovorí človek,ktorý bozkáva Harabina

BRATISLAVA - O reforme justície nech nerozpráva človek, ktorý sa bozkáva s Harabinom, hovorí predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic.

slovakia

left justify in out

Skutočná reforma justície môže byť podľa neho postavená len na dôveryhodných ľuďoch. Lipšic tak reagoval na návrhy, ktorými chcú premiér Robert Fico i minister spravodlivosti Tomáš Borec zvýšiť dôveryhodnosť súdnictva. Plánujú oddelenie dvoch funkcií, ktoré dnes zastáva Štefan Harabin, teda post predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR a Súdnej rady SR i povinné bezpečnostné previerky pre všetkých sudcov a ďalšie opatrenia.

Za uplynulé dva roky mohol Robert Fico podľa Daniela Lipšica presadiť v tejto krajine čokoľvek, čo by zlepšilo nielen stav justície, ale aj školstva, zdravotníctva, verejných financií a všetkých ostatných oblastí verejného života. "Jeho strana vládne sama, v parlamente má 85 ´kolesíkov´, ktorí na pokyn zahlasujú za čokoľvek," hovorí Lipšic. Premiér však vo svojej prvej a druhej vláde podľa neho neurobil nič za elementárnu spravodlivosť na súdoch. "A neurobil nič preto, lebo mu takýto stav vyhovuje. V opačnom prípade by nikdy nemohol dopustiť, aby sa ministrom spravodlivosti a predsedom Najvyššieho súdu SR stal osobný priateľ šéfa albánskej drogovej mafie," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies