Lipšic chce verejným funkcionárom dovoliť len jeden príjem

NETKY.SK • 17 December 2013, 09:48 • 2 min
Lipšic chce verejným funkcionárom dovoliť len jeden príjem

BRATISLAVA - Verejní funkcionári, ktorí majú viac funkcií, by nemali brať plat zo všetkých, ale len z jednej funkcie. Počíta s tým návrh novely ústavného zákona o ochrane verejného záujmu, ktorý dnes v úvode 14. rokovacieho dňa 27. schôdze NR SR predstavil nezaradený poslanec Daniel Lipšic.

slovakia

left justify in out

V parlamente bolo viacero neúspešných pokusov obmedziť kumuláciu funkcií. Stále je preto možné, aby napríklad predseda samosprávneho kraja bol súčasne aj poslancom Národnej rady SR či Európskeho parlamentu. Podľa jeho novely by verejný funkcionár mohol mať len jeden príjem. "Ide o to, ak aj má dve funkcie, aby mohol poberať príjem len z jednej verejnej funkcie a nie z oboch. A to z tej, kde je vyšší príjem," vysvetlil Lipšic.

Poslanci dnes majú okrem rokovania o poslaneckých návrhoch na pláne aj mimoriadnu schôdzu na tému pôsobenia nebankových spoločností, ktoré iniciovala opozícia. Schôdza sa však pravdepodobne skončí skôr, ako sa začne, pretože Smer-SD avizoval, že program rokovania zrejme nepodporí. Problémy s nebankovými spoločnosťami vraj plánuje riešiť návrhmi, ktoré by mali prísť na budúci rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies