Johnson povie lídrom EÚ, že chce novú dohodu o brexite

NETKY.SK • 18 August 2019, 15:45 • 2 min
Johnson povie lídrom EÚ, že chce novú dohodu o brexite

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson povie lídrom Európskej únie (EÚ), že musí vzniknúť nová dohoda o brexite. Plánuje tak spraviť počas svojej prvej cesty do zahraničia vo funkcii predsedu vlády nadchádzajúci týždeň. Stále pritom trvá na tom, že Británia opustí európsky blok 31. októbra s dohodou alebo bez nej.

slovakia

left justify in out

Johnson sa v stredu v Berlíne stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, pričom vo štvrtok bude v Paríži nasledovať schôdzka s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Šance na dosiahnutie pokroku v nadchádzajúcich dňoch sú však nízke. Ani Downing Street nie je v tomto smere príliš optimistická. Očakáva, že obe strany vyjadria svoj názor a venovať sa budú ďalej iným témam.

 

obrazok


Rokovania by sa mali v prvom rade sústreďovať na otázky zahraničnej politiky, bezpečnosti, obchodu a životného prostredia pred summitom G7, ktorý sa uskutoční budúci víkend vo francúzskom meste Biarritz. Úrad britského premiéra preto predpokladá, že o brexite sa bude počas stretnutí "diskutovať len veľmi málo".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies