Lippi vidí v talianskom tíme paralely s jeho majstrami sveta

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 14:38 • 2 min
Lippi vidí v talianskom tíme paralely s jeho majstrami sveta

FLORENCIA - Marcello Lippi našiel na súčasnej talianskej futbalovej reprezentácii znaky, ktoré mu pripomínajú jeho zlatý výber z majstrovstiev sveta 2006 v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Tréner šampiónov spred ôsmich rokov vo štvrtok navštívil tréningové centrum pri Florencii, kde sa squadra azzurra pripravuje na záverečný turnaj v Brazílii. "Hýbali mnou emócie. Pozorujem podobnosť s mojou skupinou z roku 2006," povedal 66-ročný kouč, ktorý nemá dobré spomienky na MS 2010 v Juhoafrickej republike, kde jeho tím ako obhajca titulu prehral v poslednom zápase základnej skupiny so Slovenskom a nepostúpil do osemfinále. Kritici mu vtedy vyčítali, že dal prednosť starej generácii hráčov na úkor talentovaných mladíkov. Na jeho rozhodnutie vtedy doplatil aj útočník Giuseppe Rossi.

 

"Povedal som mu vtedy, že prvý raz v kariére niečo naozaj ľutujem. Ale cestu do Afriky mu to nevynahradilo," povedal Lippi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies