Lipšicova novela cestného zákona sa vráti do výborov

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 10:14 • 2 min
Lipšicova novela cestného zákona sa vráti do výborov

Lipšicova novela cestného zákona sa vráti do výborov

slovakia

left justify in out

img

Novela cestného zákona z dielne ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) sa vráti do parlamentných výborov. Rozhodli o tom dnes poslanci Národnej rady SR hlasovaním. Za vrátenie novely hlasovala opozícia a pár koaličných poslancov za SaS a SDKÚ-DS.
      Vrátenie navrhol poslanec za SaS Martin Poliačik, aby upokojil situáciu, ktorá vznikla po tom, čo podpredseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) predniesol svoj pozmeňovací návrh k novele. Podľa šéfa Smeru-SD Roberta Fica sa pri prednese pomýlil, a preto by mal návrh predniesť znovu.
      "Nezopakujem pozmeňovací návrh. Predložil som riadne pripravený návrh, aj v písomnej podobe. Pri mojom ústnom podaní mohlo dôjsť k omylu, ale za základ môjho pozmeňovacieho návrhu považujem písomne predložený, vám do lavíc doručený pozmeňovací návrh, na ktorom trvám, aby Národná rada hlasovala," reagoval Hrušovský.
      Poslanci už dnes mali o Lipšicovej novele rozhodovať, avšak zdržala ich diskusia, ktorá sa rozpútala po prednesení Hrušovského návrhu. Fico v rámci nej žiadal, aby sa porovnal Hrušovského prejav a záznam z neho.
      Zároveň vyzval ministra Lipšica, aby novelu zákona stiahol, a ak chce kvalitný a dobrý zákon má sa naň poriadne pripraviť a znovu predstúpiť pred poslancov. Lipšicova novela má okrem iného sprísniť tresty za alkohol za volantom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies