Liga zrušila 114 prípravných zápasov po ďalšom krachu rokovaní

NETKY.SK • 5 Október 2011, 18:39 • 2 min
Liga zrušila 114 prípravných zápasov po ďalšom krachu rokovaní

Liga zrušila 114 prípravných zápasov po ďalšom krachu rokovaní

slovakia

left justify in out

img

Rokovania hráčov a majiteľov klubov zámorskej basketbalovej NBA o novej kolektívnej zmluve opäť stroskotali a tak hlavný komisár profiligy David Stern oznámil zrušenie všetkých 114 prípravných súbojov pred novou sezónou. Ak sa zainteresovaní nedohodnú do 10. októbra, zrušia sa aj prvé dva týždne základnej časti.
Tá by mala odštartovať 1. novembra, všetko je však zatiaľ vo hviezdach. "Nebudeme mať inú možnosť, len odložiť prvé dva týždne ligy. Čelíme navyše riziku, že stratíme celú základnú časť. Mysleli sme si, že práve teraz je čas dohodnúť sa, ale nestalo sa. Neboli sme schopní pokračovať v rokovaniach," povedal Stern na tlačovej konferencii po štvorhodinových utorňajších rokovaniach.
NBA už minulý týždeň oznámila odloženie tréningových kempov a zrušila prípravné zápasy plánované na prvý týždeň. Majitelia klubov tvrdia, že v minulej sezóne prišla súťaž o 300 miliónov dolárov, pretože 22 z 30 tímov skončilo v červených číslach. Preto chcú zvýšiť príjmy ligy z 50 na 57 percent, ustáliť platový strop a skrátiť kontrakty.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies