Lietadlo s novým prezidentom Hollandeom zasiahol blesk

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 19:21 • 2 min
Lietadlo s novým prezidentom Hollandeom zasiahol blesk

Lietadlo s novým prezidentom Hollandeom zasiahol blesk - Politika Lietadlo s novým francúzskym prezidentom Francoisom Hollandeom zasiahol dnes cestou do Berlína blesk. f Elyzejského paláca sa musel vrátiť naspäť do Paríža a nastúpiť do iného lietadla.

slovakia

left justify in out

img

Lietadlo s novým francúzskym prezidentom Francoisom Hollandeom zasiahol dnes cestou do Berlína blesk. Šéf Elyzejského paláca sa musel vrátiť naspäť do Paríža a nastúpiť do iného lietadla. Hollande dnes dopoludnia slávnostne prevzal prezidentský úrad od svojho konzervatívneho predchodcu Nicolasa Sarkozyho. Následne nasadol do prezidentského špeciálu, ktorý ho mal odviezť do Berlína na prvé rokovanie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Prezident neutrpel pri incidente žiadne zranenia. Do Nemecka by však mal kvôli neplánovanej výmene lietadiel doraziť s približne jeden a pol hodinovým meškaním, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z okolia prezidenta. Hollande je prvým socialistom na poste prezidenta Francúzskej republiky za 17 rokov. V inauguračnom príhovore uviedol, že jeho mandátom je postaviť Francúzsko hospodársky späť na nohy a ukázať Európe "novú cestu". Zopakoval tiež svoju výzvu na upravenie európskeho fiškálneho paktu, čo vyvoláva nesúhlas Nemecka.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies