Na príspevkoch za ubytovanie odídencov z Ukrajiny vyplatil štát takmer šesť miliónov eur

NETKY.SK • 3 August 2022, 07:39 • 2 min
Na príspevkoch za ubytovanie odídencov z Ukrajiny vyplatil štát takmer šesť miliónov eur

BRATISLAVA - Na príspevkoch za ubytovanie odídencov z Ukrajiny za jún vyplatia vyše 5,7 milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Príspevky podľa  hovorkyňe rezortu vnútra v súčasnosti samosprávy rozosielajú ubytovateľom. Rezort im ich doručil na účet koncom júla.

„Príspevky v celkovej sume 5 731 166 eur za jún 2022 poskytol štát za ubytovanie 32 093 odídencov z Ukrajiny, z toho 1 146 deťom v 1 239 obciach a mestách," ozrejmil minister vnútra Roman Mikulec. Ubytovatelia by ich mali dostať najneskôr do 5. augusta.

 

Zo sveta: Dmitrij Peskov: „Vo svete už nie je priestor pre americkú hegemóniu."

 

img

 

Zuzana Eliášová tiež upozornila, že 5. august je posledný termín, dokedy sa dá na obecný či mestský úrad predložiť výkaz o počte nocí za mesiac júl, počas ktorých sa Ukrajincom poskytlo ubytovanie.

Príspevok za ubytovanie cudzinca vypláca štát od februára. Vláda rozhodla, že sa bude poskytovať do septembra. Ubytovateľom doposiaľ dokopy vyplatili 17,9 milióna eur.
 

Najnovšie z domova: Ján Budaj reaguje na posledný útok medveďa: Psy útočia na ľudí častejšie a horším spôsobom!

 

img


Základnou podmienkou na získanie príspevku za ubytovanie je uzavretie zmluvy o poskytnutí ubytovania medzi majiteľom nehnuteľnosti a odídencom. Prenajímateľ po uzatvorení zmluvy s odídencom zmluvu predloží obci. Odídenec, ktorému oprávnená osoba poskytuje ubytovanie, je povinný raz mesačne počas poskytovania ubytovania osobne oznámiť obci, že mu oprávnená osoba poskytuje ubytovanie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka Zuzana Čaputová: „Nezabúdajme, aké ľahké je skĺznuť od nenávisti k vyvražďovaniu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies