V Pchjongjangu sa rozbehol predaj známok, ktorý oslavuje prvý summit Kima s Trumpom

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 16:38 • 2 min
V Pchjongjangu sa rozbehol predaj známok, ktorý oslavuje prvý summit Kima s Trumpom

PCHJONGJANG - V Severnej Kórei sa začali predávať poštové známky na počesť prvého politického stretnutia medzi severokórejským vodcom a prezidentom USA, ktoré sa uskutočnilo ešte v júni minulého roku.

slovakia

left justify in out

Súbor troch známok bol uvedený do obehu 12. júna, na prvé výročie singapurského summitu medzi severokórejským vodcom Kim Čong-unom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Známky zobrazujú prvé podanie si rúk oboch lídrov, podpísanie spoločnej dohody na záver summitu, ako aj plné znenie daného vyhlásenia.

 

 

Kim sa s Trumpom medzitým stretol dvakrát - na summite vo vietnamskom Hanoji a v tzv. demilitarizovanej zóne rozprestierajúcej sa v hraničnom pásme medzi Kóreami. V nasledujúcich dňoch - mesiac po tom, ako sa Kim a Trump stretli v pohraničnej dedine Panmundžom - sa majú dostať do predaja aj poštové známky pripomínajúce túto udalosť.

 

 

Juhokórejský prezident Mun Če-in, ktorý sprevádzal Trumpa do Panmundžomu, sa však na nich neobjaví. Jeho absencia je podľa Kjódó ďalším znakom túžby Pchjongjangu pokračovať v rokovaniach so Spojenými štátmi bez zásahov Soulu. V Severnej Kórei sa už predávajú poštové známky, ktoré oslavujú Kimove summity s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies