Lídri gréckych politických strán sa prvýkrát stretnú pred televíznou kamerou

NETKY.SK • 9 September 2015, 17:59 • 2 min
Lídri gréckych politických strán sa prvýkrát stretnú pred televíznou kamerou

ATÉNY - Lídri hlavných gréckych politických strán, s výnimkou jedinej, sa dnes prvýkrát za šesť rokov stretnú na debate prenášanej naživo televíziou pred predčasnými voľbami, ktoré sa budú konať 20. septembra.

slovakia

left justify in out

Sedem politikov bude večer diskutovať v štúdiu verejnoprávnej televízie ERT. Budú odpovedať na otázky šiestich gréckych televíznych žurnalistov, ktoré budú zoskupené do segmentov: ekonomika, vzdelávanie a zdravotníctvo, migrácia a zahraničná politika, informovala tlačová agentúra AP.

 

Politici tiež dostanú príležitosť položiť svojim súperom jednu otázku.

 

Ultrapravicová strana Zlatý úsvit sa sťažovala, že ju na predvolebnú debatu v televízii nepozvali, hoci má podľa predvolebných prieskumov tretiu najvyššiu podporu.

 

Bývalý premiér Alexis Tsipras vyhlásil predčasné voľby necelých osem mesiacov po svojom nástupe do funkcie po tom, ako podpísal dohodu s medzinárodnými veriteľmi o poskytnutí tretieho balíčka finančnej pomoci Grécku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies