Lídri eurozóny sa na ničom nedohodli, preto nevydajú žiadne vyhlásenie

NETKY.SK • 24 Október 2011, 21:01 • 2 min
Lídri eurozóny sa na ničom nedohodli, preto nevydajú žiadne vyhlásenie

Lídri eurozóny sa na ničom nedohodli, preto nevydajú žiadne vyhlásenie

slovakia

left justify in out

Lídri eurozóny nevydajú po dnešnom summite, na ktorom diskutujú o dlhovej kríze, žiadne stanovisko, uviedlo niekoľko diplomatických zdrojov, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters.
Toto rozhodnutie zrejme znepokojí finančné trhy, ktoré s napätím čakali na výsledky summitu a signály, či eurozóna dokáže vyriešiť svoje dlhové problémy.
Podľa týchto zdrojov lídri krajín eurozóny nedospeli k žiadnemu záveru - nedohodli sa, ako rekapitalizovať európske banky, ako navýšiť kapacitu eurovalu, ani ako priviesť dlhovú dynamiku Grécka na udržateľnú cestu. Preto je akékoľvek vyhlásenie po summite zbytočné.
O ďalších opatreniach na boj s dlhovou krízou by sa malo rozhodnúť na stredajšom summite eurozóny. Pred ním sa stretnú aj lídri celej Európskej únie, aby opäť diskutovali o ochrane pred nákazou, ktorú môže spôsobiť bankrot Grécka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies