Lídri EÚ schválili smernice pre pobrexitové vzťahy s Britániou

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 11:37 • 2 min
Lídri EÚ schválili smernice pre pobrexitové vzťahy s Britániou

BRUSEL - Lídri 27 krajín EÚ schválili smernice pre budúce vzťahy s Britániou po brexite. V druhý deň summitu EÚ v Bruseli to v piatok oznámil predseda Európskej rady Donald Tusk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dokument, ktorý schválili lídri EÚ bez Británie, by sa mal stať podľa agentúry AP základom pre ďalšie rokovania o odchode Spojeného kráľovstva z Únie. Tusk o odsúhlasení súboru usmernení informoval na svojom twitterovom účte. "EU27 prijala smernice pre budúce vzťahy medzi EÚ a Spojeným kráľovstvo po #Brexite," napísal.

 

Dokument načrtáva prístup, ktorý v rámci brexitových rokovaní zaujme Európska únia. Zahŕňa viacero oblastí vrátane vzťahov v oblasti bezpečnosti, obrany, zahraničnej politiky a budúcej vzájomnej obchodnej dohody.

 

Spojené kráľovstvo vystúpi z EÚ 29. marca 2019. Následné prechodné obdobie, počas ktorého zostanú v Británii v platnosti všetky pravidlá Únie, by sa malo skončiť 31. decembra 2020.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies