Líder CSU Seehofer sa vo štvrtok stretne v Moskve s prezidentom Putinom

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 08:44 • 2 min
Líder CSU Seehofer sa vo štvrtok stretne v Moskve s prezidentom Putinom

MOSKVA - Sankcie, ktoré Európska únia uvalila na Ruskú federáciu v súvislosti s anexiou polostrova Krym, ako aj úloha Moskvy pri riešení medzinárodných kríz budú patriť vo štvrtok 16. marca medzi hlavné témy pri stretnutí ruského prezidenta Vladimira Putina a bavorského krajinského premiéra, lídra nemeckej Kresťanskosociálnej únie (CSU) Horsta Seehofera.

slovakia

left justify in out

Ich stretnutie bude vrcholom trojdňovej návštevy bavorského politika v ruskej metropole.

 

Horst Seehofer sa už pri návšteve Ruskej federácie začiatkom minulého roka vyslovil za uvoľnenie sankcií, ale aj za príspevok Moskvy k dosiahnutiu pokroku v mierovom procese na Ukrajine.

 

Bavorský premiér aj dnes pred odletom z Mníchova zdôraznil, že osobne by nechcel žiť vo svete, ktorý charakterizujú vzájomné sankcie. Zároveň poznamenal, že k ich zrušeniu nemôže prísť za každú cenu, ale že za to bude musieť čo-to urobiť aj ruská strana. Menoval pri tom napríklad naplnenie obsahu mierových dohôd z Minska v praxi, ktorého predpokladom je trvalé prímerie na východe Ukrajiny.

 

Ešte pred stretnutím s najvyšším ruským predstaviteľom sa hosť z Mníchova stretne v Moskve so zástupcami mimovládnych organizácií kritizujúcich Putinovu politiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies