Líbyjská pobrežná stráž zastavila dva člny so 156 migrantmi smerujúcimi do Európy

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 06:46 • 2 min
Líbyjská pobrežná stráž zastavila dva člny so 156 migrantmi smerujúcimi do Európy

TRIPOLIS - Celkovo 156 migrantov, ktorí mali na namierené do Európy, zadržala cez víkend líbyjská pobrežná stráž na dvoch gumených člnoch blízko pobrežia Líbye.

slovakia

left justify in out

Na jednom člne sa viezlo 116 migrantov vrátane piatich žien, ktorých zastavili v nedeľu neďaleko mesta Zuára na severozápade Líbye, uviedol hovorca líbyjského námorníctva. Migrantov pochádzajúcich z rôznych afrických krajín previezli na námornú základňu do hlavného mesta Tripolis.

 

Ďalší gumený čln neďaleko spomínaného líbyjského mesta zadržali už skôr v sobotu večer a viezlo sa na ňom 40 migrantov, z toho osem žien a jedno dieťa. Medzi nimi bolo 19 Maročanov, 16 Nigérijčanov, štyria Egypťania a jeden Sýrčan, informovalo námorníctvo na sociálnej sieti Facebook.

 

Líbyjské úrady za pomoci Európskej únie vystupňovali úsilie obmedziť prúd migrantov smerujúcich cez Stredozemné more do Európy. Z Líbye sa stal hlavný tranzitný bod do Európy pre tých, ktorí utekajú pred chudobou či občianskymi vojnami v afrických krajinách.

Pašeráci ľudí využívajú chaos, ktorí v Líbyi vypukol po zvrhnutí a zabití dlhoročného líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies