Líbya: Vláda ľutuje útoky na západné ambasády, škody nahradí

NETKY.SK • 2 Máj 2011, 07:44 • 2 min
Líbya: Vláda ľutuje útoky na západné ambasády, škody nahradí

Líbya: Vláda ľutuje útoky na západné ambasády, škody nahradí

slovakia

left justify in out

img

Líbyjská vláda ľutuje útoky na viaceré európske veľvyslanectvá v Tripolise. Policajné zložky, ktoré ich mali chrániť, však boli preťažené zásahmi proti davom, rozhnevaným náletom NATO, pri ktorom mal zahynúť jeden zo synov Muammara Kaddáfího. V nedeľu večer to vyhlásil hovorca ministerstva zahraničných vecí Chálid Kaim.
      Podľa jeho slov líbyjská strana zistí rozsah škôd na budovách zahraničných misií a opraví ich. Kaim potvrdil, že terčmi útokov sa stali veľvyslanectvá Británie a Talianska a oddelenie pre obchodné a konzulárne záležitosti ambasády USA.
      Chálid Kaim zároveň poprel, že by sa v dome v Tripolise, ktoré bolo v sobotu večer cieľom útoku aliancie, nachádzali veliace a kontrolné zložky armády. Líbyjská vláda tvrdí, že pri tomto útoku okrem najmladšieho Kaddáfího syna Sajfa Araba zahynuli aj traja jeho vnuci.
      Podľa Kaima to bol štvrtý pokus zavraždiť Kaddáfího od začiatku spojeneckých náletov. Kaim poprel tvrdenia, ktoré sa objavili v niektorých médiách, že vláda si vymyslela správy o smrti Kaddáfího príbuzných. Povedal, že cirkevní predstavitelia v Líbyi mohli vidieť telá obetí v nemocnici.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies