Libra oproti doláru klesla na takmer 14-mesačné minimum

NETKY.SK • 12 November 2014, 15:01 • 2 min
Libra oproti doláru klesla na takmer 14-mesačné minimum

LONDÝN - Britská libra v stredu oslabila a jej kurz voči doláru sa dostal do blízkosti nedávneho štrnásťmesačného minima. Britská centrálna banka totiž uviedla, že inflácia v krajine pravdepodobne klesne pod úroveň 1 % a sprísňovanie menovej politiky sa uskutoční pomalším tempom.

slovakia

left justify in out

Podľa guvernéra Bank of England Marka Carneyho je primerané, že trhy očakávajú trochu voľnejšiu menovú politiku vo Veľkej Británii a poukázal na ekonomické riziká vyplývajúce z problémov v eurozóne.

 

Libra voči doláru klesla na 1,5812 USD/GBP, čiže sa nachádzala v blízkosti piatkového štrnásťmesačného minima 1,5791 USD/GBP. Oproti spoločnej európskej mene libra oslabila na dvojtýždňové minimum 0,7879 GBP/EUR. Dolár počas ázijského obchodovania voči jenu vzrástol nad hranicu 116 JPY/USD, ale neskôr ustúpil na 115,35 JPY/USD, čiže v porovnaní s predošlým obchodovacím dňom bol nižšie o 0,4 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies