Baranom stoja v ceste za obhajobou titulu neobľúbení kamzíci

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 11:01 • 2 min
Baranom stoja v ceste za obhajobou titulu neobľúbení kamzíci

BANSKÁ BYSTRICA - Už v sobotu odštartuje prvá semifinálová séria Kaufland play-off slovenskej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport extraligy 2018/2019. Hráči úradujúceho majstra z Banskej Bystrice nastúpia proti Popradčanom, ktorí nepatria medzi ich obľúbených súperov.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na lepšie postavenie po základnej časti a úspešné ťaženie vo vyraďovacej fáze z ostatných sezón sú miernymi favoritmi "barani", ale výsledky vzájomných zápasov týchto dvoch mužstiev z rokov 2018 a 2019 hovoria jasne v prospech "kamzíkov".

Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica sa v predchádzajúcich dvoch tipsportligových edíciách tešili z titulu a do tohtoročného play-off vstúpili z najvýhodnejšej pozície. Po víťazstve v základnej časti vo štvrťfinále bez väčších problémov prešli cez Detvu. Uspeli 4:1 na zápasy a s výnimkou jedného domáceho zaváhania triumfovali štyrikrát na nulu. Vo všetkých prípadoch si pripísal čisté konto americký brankár Stephon Williams, ktorý neinkasoval už 198 minút a 40 sekúnd. V ofenzíve sa najviac darilo sedembodovým útočníkom - Tomášovi Zigovi (5+2) a Guillaumovi Asselinovi (1+6).

"Sme veľmi spokojní. Séria proti Detve sa vyvíjala dobre, okrem druhého zápasu doma. No celkovo sme to zvládli a ideme ďalej. Mne sa strelecky darí, chalani mi dobre prihrávajú, dúfam, že to bude takto ďalej pokračovať, teda že mi to bude padať," povedal pre oficiálny web "baranov" Zigo.

Za normálnych okolností by bol v sérii prvého s piatym tímom po základnej časti favorit jasný. Banskú Bystricu však delilo v rámci dlhodobej fázy súťaže od Popradu len trinásť bodov a vzájomné zápasy s "kamzíkmi" majster vôbec nezvládol. V aktuálnej sezóne dosiahol z piatich pokusov len jediné víťazstvo, keď uspel 27. januára na domácom ľade 3:2. V ďalších štyroch vystúpeniach Bystričania ani raz nebodovali a prehrali postupne 2:5 (v), 1:2 (v), 2:5 (v) a 2:5 (d). Bilancia z ostatných ôsmich súťažných meraní síl týchto dvoch mužstiev je pre "baranov" ešte horšia. V rámci kalendárnych rokov 2018 a 2019 až sedemkrát ťahali za kratší koniec.

Program semifinále Kaufland play-off Tipsport ligy 2018/2019:
HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad (termíny: 23., 24., 27. a 28. prípadne 31. marca, 2. a 4. apríla)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies