Liborovi Hudáčkovi sa v Liberci darí, prekonal dva rekordy Barteka

NETKY.SK • 25 Február 2020, 15:35 • 2 min
Liborovi Hudáčkovi sa v Liberci darí, prekonal dva rekordy Barteka

LIBEREC - Slovenský útočník v službách hokejistov Liberca Libor Hudáček prekonal v prebiehajúcej sezóne už dva rekordy. Na konte má po víkende 29 gólov, čo sa ešte žiadnemu libereckému hráčovi v histórii v základnej časti extraligy nepodarilo.

slovakia

left justify in out

Najlepší cudzinec 

Taký počet navyše ešte nenastrieľal v českej najvyššej súťaži ani žiadny iný cudzinec.

 

"Od všetkých o tom počúvam, po zápase s Pardubicami mi to hovoril aj tréner. Bol som si toho vedomý aj pred stretnutím, takže som to chcel čo najskôr pokoriť, aby som mal chladnú hlavu," povedal Hudáček. 

 

img

 

Prekonanie ďalšieho Slováka 

V oboch rekordných štatistikách prekonal doterajšie maximum svojho krajana Martina Barteka, ktorý v drese Liberca nastrieľal v sezóne 2013/2014 celkovo 28 gólov.

 

img

 

Prepísanie tabuliek 

Hudáček prepísal rekordné tabuľky v nedeľňajšom dueli v Pardubiciach, kde sa na triumfe hostí 4:1 podieľal dvoma presnými zásahmi. Prvý gól dal po skvelej individuálnej akcii, druhý pridal v presilovej hre šesť minút pred koncom.

 

Už iba jeden bod mu tak chýba k prekonaniu ďalšieho rekordu - v počte bodov legionára v základnej časti českej extraligy. Momentálne ich má 57, rovnako ako zaznamenal ďalší Slovák Marek Uram v sezóne 2000/2001 v drese Znojma.

 

img

 

Klubový rekord Liberca v počte kanadských bodov je na méte 61, toľko nazbieral legendárny Petr Nedvěd v ročníku 2011/2012. Hudáček má na jeho dosiahnutie ešte päť zápasov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona