Líberijská prezidentka varovala pred ukrývaním pacientov nakazených ebolou

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 17:12 • 2 min
Líberijská prezidentka varovala pred ukrývaním pacientov nakazených ebolou

MONROVIA - Prezidentka Libérie Ellen Johnsonová-Sirleafová dnes oznámila, že úrady budú stíhať každého, kto by ukrýval pacienta podozrivého na nákazu vírusom eboly.

slovakia

left justify in out

Johnsonová-Sirleafová vydala varovanie v štátnom rozhlase. Vyjadrila obavy z toho, že niektorí pacienti ostávali doma alebo v kostole miesto toho, aby sa dali ošetriť.
     

Podobné varovanie vydala minulý týždeň Sierra Leone. Dôvodom bolo, že niektorí pacienti sa sami odhlásili z nemocnice a začali sa ukrývať.
     

Zdravotnícki pracovníci v ďalších častiach tejto oblasti sa stretávali s nepriateľstvom a niektorých napadli.
     

Libérijské ministerstvo zdravotníctva dnes oznámilo, že v krajine zaznamenali 49 úmrtí na ebolu. Laboratórne testy zatiaľ potvrdili ochorenie v 26 z týchto prípadov.
     

Vypuknutie nákazy v západnej Afrike si už vyžiadalo dosiaľ najvyšší počet zaznamenaných obetí, ktorých je podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) dosiaľ 367.
     

Najviac smrteľných prípadov sa vyskytlo v Guinei, kde sa nakazili prvé osoby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies