Libanon vydal oficiálny zatykač na manželku šéfa Islamského štátu

NETKY.SK • 9 December 2014, 17:55 • 2 min
Libanon vydal oficiálny zatykač na manželku šéfa Islamského štátu

BEJRÚT - Libanonské úrady vydali dnes oficiálny zatykač na Sadžu Dulajmíovú, manželku vodcu extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakra Baghdádího, ktorú zadržali koncom novembra. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa libanonských predstaviteľov, ktorí si neželali byť menovaní, Dulajmíovú zadržiavajú na ministerstve obrany pre podozrenie z "teroristických činov" a prístup k nej majú výlučne ženy pracujúce pre rezort obrany.
     

Libanonské ministerstvo vnútra minulý týždeň uviedlo, že testy DNA potvrdili, že dieťa, ktoré koncom novembra zadržali spolu s Dulajmíovou, je dcérou vodcu IS Baghdádího. Podľa ministerstva sa Dulajmíová za Baghdádího vydala pred šiestimi rokmi a ich manželstvo trvalo len tri mesiace.  
     

Libanonské bezpečnostné zložky minulý týždeň informovali, že libanonská armáda zadržala Baghdádího manželku a dcéru, keď v novembri prekročili hranice so Sýriou. Žena mala falošný pas. Vyšetrovatelia ju vypočúvali na libanonskom ministerstve obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies