Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria koncom apríla

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 16:30 • 2 min
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria koncom apríla

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria v posledný aprílový víkend (29. – 30. 4.) počas Thurzových slávností. Oravské múzeum, ktoré hrad spravuje, o tom informuje na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"Tradičné podujatie, ktorým každoročne odomykáme hrad do novej letnej turistickej sezóny, sa bude niesť v znamení historickej atmosféry 16. a 17. storočia, keď žil najznámejší majiteľ Oravského hradu Juraj Thurzo so svojou rodinou," uvádza na stránke múzeum. Dodáva, že v priestoroch hradného nádvoria sa uskutoční dvojdňový program spojený s remeselným jarmokom. Jeho súčasťou budú dobová hudba, šermiarske súboje, historické tance, divadelné či žonglérske vystúpenia a predvedú sa aj sokoliari. Pripravia tiež historický pochod obcou Oravský Podzámok a slávnostnú svätú omšu v Kaplnke sv. Michala.

 

img

 

Oravský hrad postavili na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako "orlie hniezdo". Je jednou z najnavštevovanejších turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies