Letisko Viedeň-Schwechat v 1. polroku takmer obnovilo predkrízovú úroveň

NETKY.SK • 20 August 2023, 14:00 • 2 min
Letisko Viedeň-Schwechat v 1. polroku takmer obnovilo predkrízovú úroveň

VIEDEŇ - Medzinárodné letisko Viedeň-Schwechat prepravilo v 1. polroku takmer toľko cestujúcich, ako pred pandémiou nového koronavírusu. Tržby v sledovanom období medziročne vzrástli o 45,3 % na 428,1 milióna eur, zisk sa vyšplhal o 58 % na 82,7 milióna eur, oznámilo vo štvrtok najväčšie rakúske letisko.

slovakia

left justify in out

V júli sa počet cestujúcich vybavených na letisku zvýšil o takmer 15 % približne na 4,1 milióna, čo už bolo o 0,8 % nad predkrízovou úrovňou. Skupina Flughafen Wien zároveň vo štvrtok zlepšila svoju prognózu na celý rok. Teraz očakáva, že vrátane letísk Malta a Košice vybaví 36,5 milióna cestujúcich, z toho približne 28,5 milióna vo Viedni, čo ešte nie je toľko, ako v poslednom predkrízovom roku 2019.

 

Za šesť mesiacov do konca júna využilo letiská skupiny (Viedeň, Malta, Košice) 13,3 milióna cestujúcich. To znamená, že letisko Viedeň dosiahlo 91 % svojej predkrízovej úrovne a skupina ako celok približne 94 %. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástol počet cestujúcich vo Viedni o 44,3 %, na Malte o 46,4 % a v Košiciach o 29,5 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / APA Foto: Flughafen Wien
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies