Kladivová reaguje na kauzu a dáva veci na pravú mieru: Zápas so Zajícovou? Nezmysel, nemá ma čím ohroziť!

NETKY.SK • 12 August 2023, 18:00 • 2 min
Kladivová reaguje na kauzu a dáva veci na pravú mieru: Zápas so Zajícovou? Nezmysel, nemá ma čím ohroziť!

BRATISLAVA - Ohľadom sporu medzi Veronikou Zajícovou a Pavlou Kladivovou sa toho v poslednom čase popísalo mnoho. Všetko sa začalo účasťou Zajícovej na grapplingovej súťaži v kategórii začiatočníčok, kde Veronika obsadila druhé miesto. Na to sa ozvala ďalšia česká bojovníčka, ktorá už sa v RFA raz predstavila, Pavla Kladivová.

slovakia

left justify in out

Vzápätí sa strhla medzi oboma dievčatami veľmi šťavnatá debata, z ktorej sa mohol vykľuť potenciálny vzájomný zápas. K nemu však v dohľadnej dobe nedôjde z viacerých dôvodov, ktoré Pavla Kladivová popísala v tomto rozhovore. Veronika Zajícová mala pôvodne čeliť na RFA 12 inej súperke, no zo zápasu odstúpila a v Považskej Bystrici ju neuvidíme. Galavečer prebehne 9. septembra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Prezdieľanie obrázka spustilo reťazovú reakciu

Po účasti Zajícovej na grapplingovej súťaži Kladivová prezdieľala obrázok od BJJ black belta Martina Rapčana. „Martin k tomu pôvodne napísal "Myslite prosím, kým zo seba nebudete robiť celebritu". Ja som k tomu napísala len to, že to chce fakt gule prehrať zápas v začiatočníckej kategórii, kde nemá čo robiť a ešte sa tým chváliť,“ popísala začiatok celej ságy.

 

Zajícová to však nenechala len tak a zobrala spravodlivosť do vlastných rúk. „Veronika sa do mňa pustila v súkromných správach, kde mi napísala, že jej je ma naozaj ľúto, aký mám nudný život a je škoda, že nemám jej váhu, aby sme si mohli dať fight v klietke. Ja som ju ale vôbec nesledovala a jediné, čo som kedy komentovala, boli posty od RFA,“ ozrejmila Kladivová.

Veronika vyzvala mňa

A kto vlastne koho vyzval na zápas? „Veronika vyzvala mňa. Ja som si z toho chvíľku robila srandu, či nechce pribrať, na čo Veronika napísala, že o tom bude uvažovať. Mne sa o vzájomnom zápase ďalej hovoriť nechcelo, pretože to je vec, ktorá ma v tej chvíli naozaj nezaujímala,“ Pavla popísala celú vec z jej perspektívy.

 

Za predpokladu, že Zajícová nebude ochotná podstúpiť postup o dve váhové kategórie vyššie, k tomuto vyhrotenému duelu najskôr nikdy nedôjde. „Ja poznám svoje telo a viem, kde mám limity. Minimálna váha, ktorú som schopná urobiť, je 60 kg a to by som na tom musela pracovať niekoľko mesiacov. To nie je o nejakej lenivosti, ako napísal Veronikin otecko. Naposledy pred odvodnením mi zmerali kaliperom 4 % tuku,“ vysvetlila, prečo prechod do nižšej kategórie nie je na mieste.

 

Aj tak je ten zápas nezmysel, lebo na mňa nič nemá

Kladivovú najviac na celej veci pobúrilo, že si Zajícová podľa nej nedokázala priznať chybu a dať veci na pravú mieru. „Celá táto šaškáreň sa mohla skončiť hneď po tom prvom poste, keby Veronika napísala niečo v zmysle „Pardón, zle som sa vyjadrila. Mala som dva zápasy, oba som prehrala, ale odnášam si cenné skúsenosti a budem trénovať, aby som sa posúvala..." Neviem, ale miesto toho útočiť na všetkých okolo, aby som obhájila svoje klamstvá a využívala na to ďalšie klamstvá?“ vysvetlila, čo ju na správaní Zajícovej najviac nahnevalo.

 

Napriek negatívnej energie, ktorá je medzi oboma českými bojovníčkami zjavná, od vzájomného zápasu sme na míle ďaleko. Kladivová totiž Zajícovú ani náhodou nepovažuje za rovnocennú súperku. „Pri všetkej úcte, Veronika nemá nič, čím by ma mohla ohroziť. Keby bola v pohode a normálna, nemala by som problém jej s prípravou pomôcť, ako to robím s množstvom iných fighteriek. Keď sa ale pozriem na profi zápasníčky v jej váhe, sú úplne niekde inde technicky, silovo aj mentálne,“ vyjadrila sa na adresu reprezentantky SBG Ireland.

Bojovníčka aj mimo klietky

Aj keď sa v posledných týždňoch hovorilo v súvislosti s Kladivovou predovšetkým vďaka Zajícovej, ide o bojovníčku s veľmi inšpiratívnym príbehom. „Ja som si za život prešla mnohými športmi a dokázala som toho dosť. Začala som s bojovými umeniami veľmi neskoro, ale už asi nikdy neskončím. Vďaka nim som sa dokázala vnútorne upokojiť. Mám veľmi silné ADHD, som veľmi hyparaktívna a rozmanitosť bojových športov je presne to pravé pre mňa. Dokonca už sa dokážem aj lepšie sústrediť, čo mi nikdy nešlo,“ priznala, ako jej bojové umenia pomohli s neurobiologickou poruchou. V boji teda 9. septembra Kladivovú neuvidíme, no česká bojovníčka priznala, že komunikuje s viacerými organizáciami a rozhodne ešte nepovedala v MMA posledné slovo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies