Peter Pčolinský: V bezpečnostných zložkách je bordel, v ktorom sa ľudia strácajú

NETKY.SK • 8 Október 2021, 07:22 • 2 min
Peter Pčolinský: V bezpečnostných zložkách je bordel, v ktorom sa ľudia strácajú

BRATISLAVA - Peter Pčolinský sa zúčastnil diskusnej relácie televízie Joj Na hrane. Reagoval na prieskum agentúry AKO, podľa ktorého si 43,5 percenta opýtaných myslí, že súčasná situácia v oblasti očisty spoločnosti sa nezmení a všetko ostane po starom. V očistu spoločnosti, naopak, podľa prieskumu, verí 19,5 percenta respondentov.

slovakia

left justify in out

Situácia v bezpečnostných zložkách na Slovensku je podľa Pčolinského bordel, v ktorom sa ľudia strácajú. „Toto je obraz toho, čo tu vidíme posledný rok a pol," povedal Pčolinský s tým, že sa ľuďom nečuduje, že sú skeptickí. Dodal, že v situácii sa stráca aj on sám napriek tomu, že je podpredsedom brannobezpečnostného výboru parlamentu.

 

img

 

Prečítajte si: Denisa Saková: Voľba policajného prezidenta bude presný opak apolitickosti

 

Podľa prieskumu 26 percent opýtaných nedôveruje žiadnej z bezpečnostných zložiek. „Je to hrozný obraz o tom, kam sme sa dostali za veľmi krátku dobu." Podiel na tejto situácii podľa neho majú aj politici, ktorí sa často vyjadrujú „ku všetkému, čo sa šuchne v bezpečnostných zložkách".

 

img


Diskusie sa zúčastnil i opozičný nezaradený poslanec Erik Tomáš. Podľa neho by si ľudia, ktorí sú zodpovední za daný stav, mali položiť otázku, či sú správnymi ľuďmi na svojich pozíciách. „Očista sa nemôže diať nečistým spôsobom," zdôraznil Tomáš a dodal, že ľudia nemôžu mať pocit, že niektoré osoby sú zatvárané neprávom. „Že sa tu predvádzajú nejaké zatýkania, ktoré potom končia, ako končia." 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies